StoryEditor

Na Slovensku otvoria pobočku J&T BANKY

31.08.2005, 12:47
Autor:
TASRTASR

J&T BANKA, a. s., splnila podmienky stanovené legislatívou Európskej únie (EÚ) pre otvorenie pobočky na Slovensku. Rozhodla o tom Česká národní banka (ČNB).
"Získanie súhlasu zo strany Českej národnej banky je prvým krokom k otvoreniu pobočky na Slovensku. V prípade pozitívneho vyjadrenia aj zo strany Národnej banky Slovenska sa chystáme otvoriť pobočku J&T BANKY v Bratislave už na začiatku roku 2006," uviedla riaditeľka pobočky J&T BANKY na Slovensku Monika Céreová. J&T BANKA formálne predložila ČNB zámer otvoriť pobočku na území Slovenska v júli 2005.
"Činnosť pobočky na Slovensku bude vychádzať zo zamerania J&T BANKY. Sústredíme sa na poskytovanie služieb privátneho bankovníctva na nadštandardnej úrovni, investičného bankovníctva a korporátneho investovania. Nepredpokladáme budovanie siete pobočiek ako klasickej retailovej banky," vysvetlila Céreová.
Vďaka individuálnemu prístupu k potrebám každého klienta a možnosti využívania celej štruktúry skupiny si J&T BANKA vybudovala silné postavenie na trhu privátneho bankovníctva v Česku. "Využitie know-how materskej banky vytvára predpoklad pre rýchle vybudovanie silného postavenia v tejto oblasti i na Slovensku," dodala Céreová.
J&T BANKA, a. s., je členom skupiny J&T. Skupina rozvíja svoje hlavné aktivity a služby predovšetkým v oblastiach korporátnych investícií, realitného developerstva, privátneho bankovníctva, obchodovania a zabezpečovania servisných služieb na verejných trhoch. Za prvých 6 mesiacov roku 2005 dosiahla akciová spoločnosť J&T BANKA zisk pred zdanením 135 miliónov Kč, v prepočte 177,25 milióna Sk. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to nárast o 69,77 %. Bilančná suma banky vzrástla na 13,8 miliardy Kč, čo je o 48,87 % viac ako za prvých 6 mesiacov roku 2004. Objem vkladov klientov sa zvýšil o 45,87 %.
TASR o tom informoval Petr Málek, riaditeľ odboru marketingu J&T BANKY.
(1 CZK = 1,313 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 13:00