StoryEditor

Nový terénny VW sa bude vyrábať vo Wolfsburgu

27.09.2005, 12:23
Autor:
TASRTASR

Najväčšia európska automobilka Volkswagen (VW) dnes potvrdila, že sa rozhodla vyrábať nový model športového úžitkového vozidla (SUV) Marrakesh vo Wolfsburgu.
"Sme radi, že sa nám spolu so závodnou radou a odbormi (IG Metal) podarilo dosiahnuť nevyhnutnú redukciu nákladov zhruba o 850 EUR na vozidlo," uviedol vo vyhlásení šéf Volkswagenu Wolfgang Bernhard.(v prepočte takmer 33 000 SKK).
Vedenie VW predtým pohrozilo, že ak sa o spomenutú čiastku neznížia mzdové náklady na výrobu terénneho vozidla vo Wolfsburgu, auto sa bude montovať v Portugalsku.
SUV na báze modelu Golf sa dostane na trh v roku 2007 a vyrábať ho bude firma Auto 5000 GmbH. Pri danom mzdovom modeli, v rámci ktorého sa montuje aj minivan Touran, platí iná pracovná doba a zamestnanci dostávajú nižšie mzdy.
Predstavenstvo VW dalo zároveň prísľub vyrábať od roku 2008 v závode Emden nový model, musí sa však modifikovať tarifná zmluva. Vedenie podniku a závodná rada sa navyše dohodli na ďalšom zvýšení konkurencieschopnosti výrobnej lokality Wolfsburg, aby sa tam mohol montovať ešte ďalší model.
Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.
(1 EUR = 38,589 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 15:17