StoryEditor

OZ Internet pre všetkých žiada od spoločnosti ST ospravedlnenie

16.02.2006, 17:53
Autor:
TASRTASR

Občianske združenie Internet pre všetkých žiada spoločnosť Slovak Telecom (ST), aby sa ospravedlnila za svoje stanovisko, v ktorom uviedla, že internetový denník Inet.sk porušuje zákon o periodickej tlači.
"Po preštudovaní celého zákona a právnej konzultácii sme zistili, že uvedený zákon sa na internetový denník Inet.sk nevzťahuje. Navyše, ST nesplnil potrebné podmienky na uplatnenie tohto zákona. Domnievame sa, že sa tak spoločnosť ST dopustila poškodzovania dobrého mena internetového denníka Inet.sk a jeho vydavateľa so snahou poškodiť našu výzvu na zníženie cien rýchleho internetu," povedal zástupca združenia Internet pre všetkých Michal Slančík.
Ako satisfakciu za tieto tvrdenia združenie Internet pre všetkých žiada spoločnosť ST, aby sa ospravedlnila vo svojej oficiálnej tlačovej správe, ktorú následne rozošle všetkým médiám. "Veríme, že vďaka tomuto ospravedlneniu budeme mať so spoločnosťou Slovak Telecom opäť dobré vzťahy," uzavrel Slančík.
Spoločnosť ST oznámila, že k tejto výzve zaujme stanovisko v piatok.
Občianske združenie Internet pre všetkých je združenie spotrebiteľov, ktoré vzniklo s cieľom podporiť budovanie informačnej spoločnosti na Slovensku. Internet pre všetkých prevádzkuje 8 internetových portálov a služieb. Podnetom na vznik združenia bola internetová petícia a protest proti zdražovaniu cien internetu, ku ktorej sa pripojilo vyše 12 500 občanov a 500 internetových serverov a web stránok.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 06:38