StoryEditor

Continental Matador rozširuje v Púchove výrobné kapacity

25.04.2006, 12:06
Autor:
SITASITA

Spoločnosť Continental Matador, s.r.o. Púchov, ktorá sa zaoberá výrobou nákladných pneumatík, začala v apríli tohto roku s výstavbou novej výrobnej haly. "Ide o plánované rozšírenie kapacity tohto výrobného podniku s cieľom zvýšiť produkciu výrobkov na 2,2 mil. pneumatík už v roku 2007," uviedla pre agentúru SITA spoločnosť Continental Matador. V minulom roku pritom spoločný podnik vyrobil 2,054 mil. nákladných autoplášťov, v tomto roku by to malo byť 2,130 mil. kusov. Ukončenie výstavby novej haly za viac ako 500 mil. Sk je naplánované na koniec septembra tohto roka. Podľa vyjadrenia spoločnosti sa tak púchovský podnik stane jedným z najväčších výrobných závodov nákladných pneumatík v Európe. Podstatná časť jeho produkcie smeruje na export.
Spoločnosť Continental Matador je spoločným podnikom nemeckej skupiny Continental AG, ktorá vlastní 76 % a slovenskej firmy Matador, a.s. Púchov s 24-percentným podielom. Podnik vznikol 17. septembra 1998. Výrobu začal v januári 1999. Skupina Continental AG pôsobí na Slovensku tiež prostredníctvom spoločnosti ContiTech Sealing Systems Slovakia, ktorá je súčasťou jej divízie ContiTech. Zo skupiny Continental na Slovensku investuje aj firma Continental Teves, ktorá začala s výstavbou zvolenského závodu na výrobu brzdových komponentov v apríli 2005. Firma predpokladá počas piatich rokov vložiť do výstavby nového závodu 60 mil. eur a vytvoriť 500 pracovných miest. V Dolných Vesteniciach zároveň pôsobia ďalšie dve firmy patriace do koncernu, a to ContiTech Profile Slovakia a ContiTech Vibration Control.

(1 EUR = 37,12 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 07:14