StoryEditor

STV stráca výkladnú skriňu

31.07.2007, 00:00
Autor:
redred
Spravodajstvo, ktoré je považované za výkladnú skriňu verejnoprávnej STV, sa otriasa v základoch. Údajné zasahovanie do príspevkov v prospech súčasnej vládnej koalície zo strany vedenia redakcie spustilo lavínu odchodov.

Denník Sme už informoval, že tím šéfredaktora Jána Šmihulu opúšťajú traja redaktori, HN zistili, že tento počet sa môže zvýšiť najmenej o šesť redaktorov, respektíve riadiacich pracovníkov. Generálny riaditeľ STV Radim Hreha však akékoľvek politické tlaky na redaktorov odmieta, na Šmihulov odchod dôvod nevidí.
"Ani v jednej z káuz nešlo o cenzúru alebo o politický nátlak, ale o nedostatky v internej komunikácii," hovorí šéf STV. Napriek tomu Hreha plánuje zaviesť v televízii "výhradu svedomia" - pokiaľ redaktorovi jeho svedomie nedovoľuje pracovať na určitej téme, nemôže byť nútený na jej spracovanie.
Medializované výhrady redaktorov k ovplyvňovaniu spravodajstva sa však už dostali na pôdu Rady STV, ktorá na činnosť televízie dozerá. Tá sa bude podozreniami z cenzúry zaoberať budúci týždeň, na kontrolu prizvú aj odchádzajúcich redaktorov.

01 - Modified: 2003-06-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vyvlastňovať by sa malo za reálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 12:15