StoryEditor

Rekordný jackpot odolal

02.08.2007, 00:00
Rekordný jackpot v hre Loto a prémia spolu v hodnote miliónov korún vyvolali na Slovensku tipovaciu horúčku. Najvyššia výhra v histórii však včera tisícom tipujúcich odolala. Najbližšie žrebovanie sa uskutoční v nedeľu.

Svoj tiket šli včera okrem "skalných" podať aj stovky ľudí, ktorí bežne netipujú. Každý použil svoj "zaručený recept", ako vybrať správne číslo. Niektorí sa spoliehali na náhodu, iní podávali tzv. rodinné čísla, kombináciu vytvorenú z dátumov narodenia príbuzných.
Do možnosti rýchleho zárobku každý rok vkladá peniaze viac ľudí. Rekordná výška slovenského jackpotu je však stále vzdialená výhram, ktoré sledujeme v zahraničí. Tam sa rekordné výhry pohybujú v stovkách miliónov eur či dolárov. Tipos sa preto rozhodol od septembra zvýšiť cenu minimálnej stávky zo 16 na dvadsať korún. "Hlavným dôvodom tejto úpravy je zachovanie atraktívnosti lotérie, a to aj v porovnaní so zahraničím, kde jackpoty dosahujú niekoľkonásobne vyššie úrovne," argumentuje hovorkyňa Tiposu Barbara Písecká. V najbližších rokoch sa tak môžeme tešiť na nové rekordné jackpoty.

TIPOS v roku 2006
- priemerný vklad bol 940 korún
- vyplatené výhry presiahli 3,2 miliardy korún
- tržby presiahli päť miliárd korún
- Národná lotéria odviedla štátu takmer 600 miliónov
- najviac tipovali ľudia z Bratislavy, Košíc a z Nitry

STRANA 3
Téma HN

01 - Modified: 2003-06-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nerezidenti prispeli k posilneniu koruny
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 05:04