StoryEditor

Internet vo vlakoch zrejme zavedie T-Mobile

02.10.2007, 08:00
Autor:
SITASITA
Podľa internetového portálu Živé.sk bude poskytovateľom internetového pripojenia vo vlakových súpravách spoločnosť T-Mobile Slovensko. Živé.sk o tom informovala Sekcia informačných technológií Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

Podľa zmieneného portálu obe spoločnosti podpísali zmluvu už 31. júla tohto roku, ktorej úlohou je vybrať najvhodnejšie technické riešenie. Počas jedného roku trvania zmluvy musí operátor vyriešiť prípadné technologické problémy a odštartovať testovaciu prevádzku.


Podľa riaditeľa odboru komunikácie ZSSK Miloša Čikovského, ktorý informoval Živé.sk, je projekt vo fáze výberu technického riešenia už od začiatku roka. Na bližšie otázky ohľadne zvažovaných technológií, rozsahu pokrytia či obchodného modelu sa ZSSK aj T-Mobile odmietli vyjadriť s odvolaním na prebiehajúce rokovania. Živé.sk tiež uviedla, že podľa neoverených informácií bude pripojenie vo vozňoch realizované cez WiFi, vlaková súprava by mohla byť k internetu pripojená cez satelit alebo v kombinácii s inou technológiou.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 07:55