StoryEditor

"Nemám nijaké plány, skôr sny"

03.11.2004, 23:00

V internetových diskusiách som našiel veľmi pestrú paletu názorov na vašu osobu. Od bezvýhradného obdivu až po dosť nepeknú nenávisť.
Mám pocit, že je to úplne v pohode. To, čo robím, je ľuďom sympatické a svojich odporcov nevnímam. A ak sú nejakí primitívi, ktorí trepú hlúposti, to ma neznervózňuje. Aj ja som narazil na ľudí, ktorí o mne povedia, že som arogantný a namyslený. Ale často doplnia, že hudba, ktorú robím, sa im páči. A o to mi ide.

A ste arogantný?
Asi im dávam priestor na to, aby si to mysleli. Nemám prečo nasadzovať si nejakú masku. Som taká povaha, nepretvarujem sa. Nie som najideálnejší entertainer.

Mimochodom, jeden odkaz ma pobavil -- nadávali vám do Bratislavčanov.
To je dosť dobrá nadávka.

Cítite sa byť zviazaný s Prešovom, Šarišom?
Zviazaný... Žije tam moja mama, môj otec. Neviem, či je to môj nedostatok času, alebo skôr odhodlania, ale nechodím tam tak často, ako by som možno mal. Alebo chcel. Ale vždy, keď do Prešova idem, tak sa teším. Mám Prešov rád, aj s ľuďmi a problémami, aké tam sú. Sám som si ich prešiel.

S akými problémami?
Ťažký život. Ľudia tam žijú ťažšie ako v Bratislave. A nemajú ani reálnu nádej, že sa to rýchlo zlepší. Nádej im veľmi chýba. To je vidieť. Sám som to zažil, ale snažil som sa mať vždy nejaké sny a nejaké predstavy. Prešov nie je najideálnejšie prostredie na splnené sny. Možno práve preto sa tam rodia typy, ktoré majú chuť sa presadiť, prekročiť svoj tieň. Zmeniť to. A to je sympatické. Platí to na Slovensku hádam pre všetky iné mestá, okrem Bratislavy. Na druhej strane, Bratislavu mám rád, je to ideálne miesto pre to, čo robím, ako chcem žiť. Stretol som tu veľa podstatných ľudí, s ktorými som sa pohol ďalej vo svojom živote. A ľudia okolo -- to je to najdôležitejšie.

Váš začiatok je spojený s teologickou fakultou v Prešove.
Študoval som teológiu, ale nie za kňaza. A nevydržal som ani dva semestre. Nebol som nábožensky založený. Na fakulte som stretol mnoho zaujímavých ľudí, výborných pedagógov, ale nebola to moja šálka kávy. To, čo ma zaujímalo a zaujíma stále, je história a veci, ktoré súvisia s náboženstvami. Ale nešlo to spojiť -- školu a hudbu. Bolo to obdobie, keď som sa rozh...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/iformat, menuAlias = iformat, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 22:05