StoryEditor

Der Standard: O vláde rozhodnú HZDS a KDH

19.06.2006, 00:00

Jasným víťazom parlamentných volieb je podľa rakúskeho denníka Der Standard ľavicovo orientovaný Smer Roberta Fica. Na vytvorenie vlády je však v každom prípade nutná koalícia.
Ak by Fico skutočne vytvoril novú vládu, mohlo by sa zmeniť smerovanie Slovenska. Chce totiž zrušiť časť reforiem premiéra Dzurindu, medzi iným aj rovnú daň.
Denník sa tiež venoval výsledkom HZDS a KDH. Pre kresťanských demokratov je výsledok sklamaním a podpredseda strany Daniel Lipšic vyhlásil, že strana by mala ísť radšej do opozície ako do koalície s HZDS. Podľa zakladateľa KDH Jána Čarnogurského je práve HZDS teraz "jazýčkom na váhach", ktorý určí ďalší vývoj. Podľa Čarnogurského by KDH malo vstúpiť do vlády aj s HZDS.
Aj v centrále HZDS vládla pochmúrna nálada. "Sme sklamaní, že voliči uprednostnili radšej prázdne sľuby," vyhlásila Zdenka Kramplová, čím podľa Der Standard narážala na dobrý výsledok SNS.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/parlamentne-volby-2006, menuAlias = parlamentne-volby-2006, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 11:23