StoryEditor

Peniaze na recykláciu dostanú štyria

05.04.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Správna rada Recyklačného fondu vyhovela ďalším štyrom žiadostiam o poskytnutie peňazí na projekty zberu a zhodnocovania odpadov.
Združenie automobilového priemyslu získa na elektronický systém zberu a spracovania údajov od autorizovaných spracovateľov starých vozidiel viac ako 29 miliónov korún. Systém bude prepojený na Centrálny register evidencie áut ministerstva vnútra a bude zabezpečovať štatistické údaje aj pre ministerstvo životného prostredia a databázové údaje pre Recyklačný fond. Projekt združenia reaguje na zrušenie možnosti pre držiteľa starého vozidla ponechať si ho na základe čestného vyhlásenia a na nedostatočný rozsah informácií o spracovaní starých vozidiel v súlade s Programom odpadového hospodárstva. Zohľadňuje už zmenu v systéme evidencie áut, ktorá bude účinná od 1. júla.
Na zefektívnenie triedenia a úpravy zberového papiera v lokalitách Zohor a Záhorie dostane spoločnosť RECOPAP v Zohore dotáciu 4,7 milióna korún. Zavedenie separovaného zberu v Hlohovci podporí Recyklačný fond sumou 3,5 milióna korún, ktoré na tento účel dostane mesto Hlohovec. Na intenzifikáciu už zavedeného separovaného zberu odpadov v Galante poskytne fond Technickým službám mesta Galanta 1,1 milióna korún.
Správna rada vzala na vedomie informáciu, že od jej posledného zasadnutia vyplatil fond obciam a mestám za vytriedený komunálny odpad 1,93 milióna korún. Schválila aktualizovanú smernicu o poskytovaní peňazí z Recyklačného fondu a účtovnú závierku fondu za uplynulý rok.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 09:02