StoryEditor

České trhy

24.03.2003, 23:00

BILANCIA českého zahraničného obchodu skončila vo februári s deficitom 4,3 mld. Kč. To predstavuje v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka zhoršenie o 7,1 mld. Kč. Medziročne sa totiž zvýšil len dovoz, a to o 7,0 %, export zostal tento rok na úrovni roku 2002. Vyplýva to z údajov, ktoré včera poskytol Český štatistický úrad. Od začiatku roka je zahraničný obchod už pasívny v sume 8,1 mld. Kč. Schodok je približne o 4,1 mld. Kč vyšší ako v prvých dvoch mesiacoch minulého roka. Za celý rok 2002 skončila obchodná bilancia ČR s deficitom 74,5 mld. Kč.
ČESKOMORAVSKÁ stavebná sporiteľňa (ČMSS) vykázala za uplynulý rok rekordný hospodársky výsledok 680 mil. Kč. Oproti predchádzajúcemu roku sa jej zisk zvýšil o 32 %. Celkové aktíva sporiteľne ku koncu roka 2002 dosiahli 71,9 mld. Kč. Medziročne tak bilančná suma vzrástla o 28 %. Takmer dva milióny klientov ku koncu minulého roka malo v banke uložených viac ako 64 mld. Kč. Vlani pritom sporiteľňa uzatvorila vyše 560 tis. nových zmlúv s cieľovou sumou takmer 85 mld. Kč. (TASR)
NAJVÄČŠIA rýdzo česká investičná skupina PPF, ktorá vlani k Českej poisťovni prikúpila aj televíziu Nova, si brúsi zuby na ďalší poriadny úlovok. PPF totiž uvažuje o kúpe najväčšej českej cestovnej kancelárie Fischer. Václav Fischer podľa svojej hovorkyne Věry Kudynovej neuvažuje o tom, že by predával svoje firmy, teda cestovnú kanceláriu a leteckú spoločnosť, českému záujemcovi. "Pán Fischer o prípadnom predaji bude rokovať výhradne s renomovanými zahraničnými firmami z odboru," oznámila V. Kudynová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 20:07