StoryEditor

Mieri k nám dvadsať nových investorov

25.03.2010, 18:00
Na Slovensko by v tomto roku malo prísť prinajmenšom 20 nových investorov. Vyplýva to z prepočtu Ministerstva hospodárstva SR.

„Dnes môžeme hovoriť o dvanástich spoločnostiach, ktoré by mali v roku 2010 u nás investovať,“ povedal v rozhovore pre HN generálny riaditeľ sekcie stratégie ministerstva Vojtech Ferencz.

Ako podotkol, ďalších 15 zahraničných firiem je zatiaľ otáznych. „Minimálne však so siedmimi z týchto možných pätnástich nám v ceste už viac-menej nič nestojí a mali by sme sa spolu dohodnúť,“ dodal Ferencz.

Nové miesta
Pre Slovákov to znamená, že sa vytvorí asi päťtisíc priamych pracovných miest. „Hodnota týchto investícií by sa mala vyšplhať na úroveň pol miliardy eur,“ konkretizoval generálny riaditeľ.
V týchto číslach je už zahrnutá aj štvrtá automobilka, ktorá má prísť na náš trh – indická Reve. Tá zamestná zhruba tisícku nových pracovných miest v okolí Bánoviec nad Bebravou.


Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

01 - Modified: 2003-10-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Privatizačné priority ministra Ruska
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 18:56