StoryEditor

České trhy

10.02.2002, 23:00

Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže koncom minulého týždňa začal správne konanie, na ktorého základe rozhodne o prípadnom povolení fúzie RWE Gas AG a spoločnosti Transgas s ôsmimi distribučnými spoločnosťami. Súhlas úradu je jednou z podmienok zmluvy o predaji Transgasu a štátnych podielov v ôsmich regionálnych distributéroch plynu.
Cestovná kancelária Čedok očakáva zisk za minulý rok 25 mil. Kč. V predchádzajúcom roku to bolo len 184 tis. Kč. Firme sa podarilo zvýšiť podiel na trhu vo všetkých kategóriách, teda výjazdov, domácej turistiky i príjazdov cudzincov.
Najväčší britský automobilový časopis What Car? zvolil Škodu Fabia 1,4 16 V za najlepšie malé auto.
Setuza obnovila koncom minulého týždňa -- mesiac po požiari, ktorý zariadenie poškodil -- prevádzku poloautomatickej linky na stáčanie oleja do PET fliaš.
Tržby Znojmie Trade Mark sa minulý rok prepadli medziročne o 45 mil. Kč -- na 180 mil. Kč. Hlavnou príčinou bolo sucho a neúroda uhoriek a hrášku. Čistý zisk sa však takmer zdvojnásobil, dosiahol 425 tis. Kč. Kvôli zvýšenému dopytu po sterilizovaných uhorkách utlmila firma svoje aktivity na Slovensku a pokrývala najmä obchodné reťazce Makro, Billa a Kaufland.
(HN ČR)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 11:07