StoryEditor

Generálny riaditeľ CNN rezignoval

14.01.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR

Generálny riaditeľ CNN Walter Isaacson v pondelok rezignoval zo svojej funkcie, hoci pri svojom nástupe pred 18 mesiacmi mal v úmysle obnoviť stratenú dominanciu CNN v televíznom spravodajstve. Zmeny, ktoré nastali po vymenovaní W. Isaacsona za šéfa CNN, zahŕňajú okrem odchodu niektorých starších korešpondentov aj posun v sledovanosti smerom k mladším divákom. W. Isaacsona na jar nahradí jeho zástupca Jim Walton, ktorý by mohol nasmerovať CNN späť viac k spravodajskému štýlu.
Rezignácia šéfa CNN je pokračovaním veľkého zemetrasenia v mediálnom gigante AOL Time Warner, keď len deň pred ním odstúpil prezident spoločnosti Steve Case. W. Isaacson (50), predtým novinár Time Magazine oznámil, že jeho rezignácia nie je spojená s odchodom Steva Casea, no prichádza v čase, keď sa hovorí o fúzii medzi AOL Time Warner a spravodajskými operáciami spoločnosti Walt Disney -- ABC News. Podľa najnovších informácií boli na konci roku tieto rozhovory pozastavené.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 15:32