StoryEditor

Myslím si, že ma niekto sledoval

07.12.2003, 23:00

V polovici novembra niekto odoslal množstvu inštitúcií i jednotlivcov šesťstranový list napísaný na počítači, ktorý sa končí podpisom bývalého guvernéra Eximbanky Ľudomíra Šlahora. V liste, otitulkovanom ako Skľučujúca slovenská realita sa autor obšírne zmieňuje o množstve káuz s koreňmi ešte v mečiarovskej ére, ale veľmi expresívnym tónom sa v ňom spomína aj celá plejáda súčasných vysokopostavených štátnych funkcionárov i politikov. Pisateľ spomína desiatky manažérov štátnych podnikov, koaličných i opozičných politikov. Obviňuje ich z "klientelistických, rodinkárskych tradícií, maximálneho zneužívania moci, ku ktorej dospeli vždy dosiaľ všetky vládnuce koalície oklamaním a dobehnutím občana". Kritike sa nevyhli ani veľké a silné finančné skupiny, list sa prierezovo zaoberá privatizačnými kauzami, zdravotníctvom, mafiou, ozbrojenými silami, nebankovými subjektmi, rezortom dopravy, zahraničnými investormi na Slovensku i nevymožiteľnosťou práva na Slovensku. Autor listu podrobne a presvedčivo opisuje i detaily zo Šlahorovho súkromného života.
Bývalý guvernér Šlahor autorstvo tohto listu oficiálne poprel a prostredníctvom advokátskej kancelárie podal žalobu na neznámeho páchateľa.

Veľa adresátov dostalo list, ktorý sa končil vaším podpisom. Videli ste ho?
Volali mi novinári, a potom aj celá vlna iných ľudí, ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/politika-a-spolocnost, menuAlias = politika-a-spolocnost, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 00:29