StoryEditor

Za lepšou poistkou do pobočky

13.11.2007, 23:00
Sledujete tiež informácie v novinách, akcie poisťovní. Pomôcť môže on-line kalkulačka.

Už len do pondelka máte čas na to, aby ste zmenili poisťovňu, v ktorej ste si poistili svoje auto. (perex)
Najčastejšími dôvodmi prechodu ku konkurencii je nižšia cena zákonnej poistky alebo zlá skúsenosť s doterajšou poisťovňou. Ak chcete na ďalší rok zaplatiť menej, mali by ste si zistiť najvýhodnejšiu ponuku na trhu. Hľadanie najlepších podmienok nie je jednoduché, lebo poisťovne v snahe zvýhodňovať klientov prišli s novými kritériami, ktoré ovplyvňujú výpočet poistného. Tie však situáciu pri výbere poistky dosť zneprehľadňujú. Vyplatí sa preto sledovať informácie v novinách i mimoriadne akcie poisťovní. Úspech, teda koľko sa vám podarí ušetriť, závisí aj od toho, koľko času tomu venujete. Pomôcť môžu on-line kalkulačky na stránkach poisťovní. Sú však nastavené tak, aby sa zistené poistné čo najmenej odchyľovalo od skutočného poistného? Viaceré poisťovne kalkulačky odporúčajú, ale pritom dodávajú, že výsledky sú približné a klient by mal preto navštíviť poistných maklérov.
Prieskum cez kalkulačku
"Naša kalkulačka má prehľadné členenie, je pomerne presná a pri výpočte poistného z nej naozaj možno vychádzať. Tento rok sme prišli s novým segmentačným modelom a rozšírili sme tiež počet kritérií. Novinkou je aj zníženie vekovej hranice zvýhodnenia z 33 na 25 rokov a vytvorenie nových objemových kategórií, ktoré znižujú ceny poistného.
Všetky tieto kategórie sú zohľadnené pri výpočte prostredníctvom kalkulačky," vysvetlila Jacqueline Pešková, hovorkyňa Generali.
Ak chce klient zmeniť poisťovňu, mal by sa skôr zamerať na komplexnosť služieb poisťovne, prístup k zákazníkovi a dobré meno poisťovne a jej produktov. Tvrdí to Darina Csóková z OTP Garancie.
"Pre klienta je najvýhodnejšie navštíviť osobne pobočku, kde mu poradia najlepšiu ponuku. Zaujímavé sú aj ceny na on-line kalkulačke," dopĺňa Csóková.
Na pobočke presnejšie informácie
Juraj Štefanovič, manažér pre reklamu a marketing Komunálnej poisťovne si myslí, že "výpočet podľa kalkulačky môže skresliť svojím subjektívnym prístupom práve klient". Preto odporúča ísť priamo do najbližšej pobočky v mieste bydliska.
"Na našej internetovej stránke www.csobpoistovna.sk si klienti môžu vypočítať orientačnú výšku poistného. V prípade záujmu o konečnú výšku poistného odporúčame kontaktovať našu infolinku 0850 111 303, na ktorej si klienti môžu priamo uzavrieť poistnú zmluvu, prípadne aj vo všetkých pobočkách ČSOB Poisťovne a ČSOB banky," informovala Michaela Pardubská, produktová manažérka divízie neživotného poistenia ČSOB Poisťovne.
Majiteľom vozidiel Česká poisťovňa - Slovensko odporúča, aby si určite porovnali ceny v poisťovniach, keďže rozdiely pre toho istého klienta sa pohybujú v tisícoch korún. "Ceny sú všade rovnaké, naša kalkulačka počíta úplne presne. Poisťovňa predáva poistky aj cez telefón a internet a tam sa ceny vypočítavajú z tejto istej kalkulačky," radí Ivana Čambalíková z Českej poisťovne - Slovensko. V Českej poisťovni sa cenu dozvedia cez telefón na zvýhodnenej linke 0850 111 116 alebo poslaním esemesky na číslo 0905/253 253 a, samozrejme, cez kalkulačku na stránke www.cps.sk, ako aj v pobočkách.
Katarína Srnová z Wüstenrotu odporúča osobnú návštevu pobočky, kde klientovi podrobne vysvetlia všetky výhody a zľavy, ktoré mu môžu poskytnúť a zároveň mu tu vypočítajú najvýhodnejšiu poistku. "Kalkulačka na našej stránke je presne nastavená a poistné vypočíta bez odchýlok," tvrdí Srnová.
Uniqa zase prezentuje názor, že "internetové kalkulačky nemusia odzrkadľovať skutočnú výšku poistného, keďže nezohľadňujú už v minulosti pridelené vernostné rabaty a bonusy.
A čo odporúča vodičom, ktorí uvažujú o zmene poisťovne a chcú zistiť výšku poistky Allianz - Slovenská poisťovňa? "Záujemcom je k dispozícii nielen naša Modrá kalkulačka na www.allianzsp.sk, ale môžu sa informovať aj na našej bezplatnej infolinke Allianz Direct 0800 122 222 alebo prísť na pobočky, alebo k našim obchodným zástupcom," vysvetlila hovorkyňa poisťovne Lucia Muthová.
Kooperativa odporúča svojim klientom, ktorí uvažujú o zmene poisťovateľa, aby sa pred podaním výpovede obrátili na svojho poistného poradcu alebo makléra. "V kalkulačke na našej stránke nie sú nastavené odchýlky od skutočného poistného, o ktorých by sme vedeli," konštatovala Daniela Michaličová.

01 - Modified: 2003-06-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Obývačka v kamióne 02 - Modified: 2003-06-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Dobré známky pre švajčiarske banky 03 - Modified: 2003-06-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Len dve ponuky 04 - Modified: 2003-06-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Angolu môžu vyčistiť slovenské firmy 05 - Modified: 2003-06-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Veritelia žiadajú výmenu správcu
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 12:26