StoryEditor

Na Luníku IX potečie pitná voda tri hodiny denne

07.03.2006, 16:39
Pitná voda v košickej mestskej časti Luník IX potečie od stredy až do konca marca každý deň od 11:00 do 14:00. Dohodli sa na tom dnes pracovníci Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti so starostom mestskej časti Luník IX Ladislavom Šaňom.

Pitná voda v košickej mestskej časti Luník IX potečie od stredy až do konca marca každý deň od 11:00 do 14:00. Dohodli sa na tom dnes pracovníci Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s., Košice (VVS) so starostom mestskej časti Luník IX Ladislavom Šaňom. ,,Podľa toho, ako budú ľudia za vodu platiť, vodárne rozhodnú, či voda potečie dlhšie, alebo ju znova odstavia," povedal Šaňa. Dodal, že on nemôže za to, že približne 6 000 prevažne rómskych obyvateľov Luníka IX nemalo pitnú vodu z vodovodnej siete, ale iba z cisterien. ,,Ľudia si musia uvedomiť, že ak chcú vodu, musia za ňu platiť," zdôraznil Šaňa.
Uviedol, že spolu s mestom hľadajú možnosti, ako zabezpečiť prácu pre Rómov, ktorí o ňu majú záujem a zároveň sa zaviažu riadne platiť nájomné a za ostatné služby spojené s bývaním. Očakáva, že v tomto smere ponúknu Rómom prácu VVS, VSE, plynárne, ale najmä mestské podniky - bytový, dopravný, správa zelene či KOSIT.
Spoločnosť VVS odstavila dodávku pitnej vody na Luník IX po tom, čo sa dlhy od začiatku roka vyšplhali na takmer desať miliónov korún. Obyvatelia Luníka IX boli bez vody od piatka minulého týždňa až do dnešného dňa. VVS sa rozhodla obnoviť aspoň regulovanú dodávku vody po tom, čo v pondelok magistrát sľúbil, že dlh vyrovná do konca roka a mesačné faktúry vodného a stočného sa budú uhrádzať priebežne v lehote splatnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 13:15