StoryEditor

Vláda vymenovala 22 rezortných štátnych tajomníkov

19.07.2006, 16:35
Autor:
TASRTASR

Vláda dnes vymenovala 22 z celkového počtu 26 rezortných štátnych tajomníkov.
V rezorte vnútra nimi budú Jozef Buček (Smer-SD) a Vladimír Čečot (SNS), na ministerstve obrany Jaroslav Baška (Smer-SD), v rezorte financií Peter Kažimír (Smer-SD) a František Palko (SNS), na ministerstve hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD). Štátni tajomníci budú ďalej na ministerstve zahraničných vecí Diana Štrofová (ĽS-HZDS), na ministerstve kultúry Ivan Sečík (Smer-SD) a Augustín Jozef Lang (SNS), na ministerstve práce Emília Kršíková (Smer-SD) a Peter Sika (ĽS-HZDS), v rezorte školstva Bibiána Obrimčáková (Smer-SD) a Jozef Habánik (ĽS-HZDS). V rezorte spravodlivosti budú pôsobiť Anna Viteková (Smer-SD) a Daniel Hudák (SNS), rezorte zdravotníctva Daniel Klačko (SNS), rezorte životného prostredia Dušan Muňko (Smer-SD) a Jaroslav Jaduš (ĽS-HZDS), na ministerstve pôdohospodárstva Marián Záhumenský (Smer-SD) a Viliam Turský (SNS), ministerstve dopravy Milan Mojš (Smer-SD) a ministerstve výstavby Martin Glvač (Smer-SD).
Zatiaľ štyri posty ostali neobsadené, a to na ministerstvách zahraničných vecí (Smer-SD), hospodárstva (ĽS-HZDS), dopravy (SNS) a výstavby (ĽS-HZDS). "Myslím si, že tento proces bude ukončený naozaj vo veľmi krátkom čase," povedal pre novinárov premiér Robert Fico.
Vládna koalícia si posty štátnych tajomníkov rozdelila v pomere 13 pre Smer-SD, sedem pre SNS a šesť pre ĽS-HZDS. Spomedzi súčasných poslancov Národnej rady SR sa štátnymi tajomníkmi stane osem členov Smeru-SD a jeden za SNS.
Dominantná koaličná strana Smer-SD bude mať svojich zástupcov na poste ministrov alebo štátnych tajomníkov na všetkých rezortoch okrem zdravotníctva.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 16:20