StoryEditor

Malchárek chce ukončiť privatizáciu transparentne a výhodne pre štát

05.10.2005, 11:55
Autor:
TASRTASR
Transparentne a výhodne pre štát ukončiť rozbehnuté privatizačné projekty chce nový minister hospodárstva Jirko Malchárek.

Transparentne a výhodne pre štát ukončiť rozbehnuté privatizačné projekty chce nový minister hospodárstva Jirko Malchárek. Pri svojom uvedení do funkcie predstavil prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi priority svojej politiky - zlepšenie podmienok podnikateľského prostredia, podporu prílevu investícií predovšetkým do regiónov s najvyššou nezamestnanosťou a čerpanie eurofondov v prospech rozvoja cestovného ruchu a malého a stredného podnikania.
Prezident Ivan Gašparovič v príhovore vyjadril Malchárkovi dôveru. "Držím vám palce, aby tí, ktorí vás na tento rezort poslali a aj my ostatní na Slovensku, sme mohli povedať, že sa nestala chyba," povedal pri inaugurácii Malchárkovi. Bývalého skúšobného jazdca formule jeden upozornil, že výsledky jeho práce budú kritizované alebo chválené oveľa intenzívnejšie.
Doterajšiemu ministrovi hospodárstva Ivanovi Miklošovi prezident poďakoval, že počas krátkeho času riadenia ministerstva dokázal zabrániť "rozhodnutiam, ktoré by poškodili Slovensko a jeho občanov".
Svojho hovorcu, ani poradcov nechcel Malchárek pár minút po nastúpení do funkcie predstaviť. "Počkajte si na moje kroky, o ktorých vás budem včas informovať," povedal novinárom. Prezradil však, že jeho najbližším spolupracovníkom pri riadení rezortu bude minister financií Ivan Mikloš.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 08:49