StoryEditor

Dnes má vláda rozhodnúť o darovaní materiálu irackej armáde

07.02.2007, 08:15
Autor:
TASRTASR

Vládny kabinet sa dnes zíde prvýkrát bez premiéra Roberta Fica, pretože ten je na oficiálnej návšteve Číny. Vedením 30. schôdze vlády premiér poveril vicepremiéra a ministra vnútra Roberta Kaliňáka.
Na programe rokovania je 20 bodov, medzi nimi aj darovanie štyroch odmínovacích kompletov Božena a ďalšieho vojenského materiálu irackej armáde. Slovensko ho v súvislosti s budovaním stabilného bezpečnostného systému Iraku poskytne bezodplatne. Ide predovšetkým o výbavu, ktorú využívajú Ozbrojené sily SR vo vojenskej operácii Iracká sloboda. Jej preprava späť by bola po ukončení nášho pôsobenia v operácii neefektívna. Zvyšná časť materiálu nachádzajúca sa na území SR bude prepravená prostredníctvom NATO.
Vláda by mala schváliť aj smernice pre obranné plánovanie SR na roky 2008 až 2013. Ich cieľom je vymedzenie zámerov a priorít programov obrany, programová štruktúra obranného plánovania SR, ako aj usmernenie obranného plánovania. Smernicami kabinet tiež stanovuje limity ľudských, vecných a finančných zdrojov na plnenie úloh obrany.
Na programe je aj udelenie nesúhlasu so zriadením troch nových súkromných vysokých škôl. Kabinet by tak mal zamietnuť žiadosti o vznik Vysokej školy financií a bankovníctva v Bratislave, Vysokej školy manažmentu, cestovného ruchu a informatiky v Bratislave a Medzinárodnej vysokej školy Majstra Pavla v Košiciach.
Vláda sa bude rovnako zaoberať zameraním zahraničnej politiky SR na rok 2007 a návrhom na odvolanie prednostky Obvodného úradu v Novom Meste nad Váhom a vymenovanie nového prednostu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 04:09