StoryEditor

Hráčov NY Rangers pred miestnym derby polícia evakuovala z hotela

21.10.2005, 10:55
Autor:
TASRTASR

Hokejisti New York Rangers museli niekoľko hodín pred miestnym derby proti Islanders opustiť hotel na Long Islande po tom, ako 23-ročný muž s chirurgickou maskou na tvári rozsypal na zem chemikáliu a utiekol.
Bývalý zamestnanec hotela Garden City Scott Wallace vstúpil popoludní do hotela, vysypal na zem neznámu chemickú látku a utiekol. Na miesto činu prišli špecializované policajné jednotky i mobilné laboratórium a všetkých hostí, vrátane hokejistov Rangers, evakuovali. Pri celej akcii neprišlo k žiadnemu zraneniu. Chemickým rozborom odborníci zistili, že látka, ktorá vydávala podobný zápach ako amoniak, nebola nebezpečná. Wallaca zatkla polícia o niekoľko hodín, no presné obvinenie voči nemu bude vznesené až po konzultácii s prokurátorom.
Rangers napokon v súboji s Islanders ťahali za kratší koniec, ale podľa nich za prehru 4:5, druhú s týmto súperom za dva dni, nemohla nepríjemná príhoda v hoteli. "Nahnevalo to mnoho ľudí, ale mne to žiadnym spôsobom neublížilo," povedal po zápase brankár Kevin Weekes. "Hráči majú pred zápasmi svoje rituály a keď ich niečo naruší, môže ich to samozrejme rozhádzať. Veciam však treba dať správnu prioritu a vždy je najdôležitejšie zachrániť ľudské životy."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 06:40