StoryEditor

V L. Mikuláši odvolali trénerov Jančušku a Baču

18.09.2007, 16:19
Autor:
SITASITA
O druhú trénerskú zmenu v novej sezóne hokejovej extraligy sa postarali v Liptovskom Mikuláši. Len päť kôl vydržali na lavičke doterajší tréneri Milan Jančuška a Jerguš Bača, predstavenstvo klubu totiž oboch kormidelníkov na svojom utorňajšom zasadnutí odvolalo.

Vedením mužstva sú dočasne poverení Ján Majdek a Rudolf Záruba, doterajší tréneri juniorského tímu.
"Dôvodom sú neuspokojivé výsledky. Ak má mužstvo na svojom konte nula bodov, je potrebné niečo urobiť. Oproti vlaňajšku v našom tíme nenastali veľké zmeny, preto nevidíme dôvod, aby boli výsledky až také zlé. Zatiaľ sme poverili vedením mužstva dvojicu Majdek - Záruba, s oboma však ešte budeme rokovať. Predpokladám, že to bude len dočasné riešenie a budeme sa obzerať po novom trénerovi," povedal pre agentúru SITA prezident MHk 32 Liptovský Mikuláš Vladimír Poliak.
V piatok proti reprezentačnému tímu do 20 rokov i v nedeľu v Košiciach by mali stáť na lavičke Majdek so Zárubom. Utorňajšie zmeny sa zatiaľ hráčskeho kádra nedotkli. V Liptovskom Mikuláši už skôr myslia na budúcu sezónu. "Uvidíme, či sa v piatok hráči chytia. Na prekvapujúci výsledok v Košiciach si žiadne ilúzie nerobíme. Bolo by však dobré, aby sme aspoň doma bodovali. V najbližšom období s hráčskymi zmenami nepočítame. Sme realisti, do play off sa po takomto štarte môžeme len veľmi ťažko dostať. Skôr už budeme preto tvoriť mužstvo pre novú sezónu a s týmto zámerom chceme vyberať aj nového trénera," dodal Vladimír Poliak. Liptovský Mikuláš z piatich zápasov nezískal ani bod a má skóre 5:15. Ešte o jedno kolo menej ako Jančuška s Bačom vydržali na lavičke Nitry Ivan Dornič s Marcelom Ozimákom, ktorých od utorka vystriedali Rostislav Vlach s Janom Nelibom.
Ján Majdek viedol Liptovský Mikuláš už v sezóne 2002/2003, keď v januári 2003 vymenil na lavičke spolu s Dušanom Halahijom dvojicu František Hejčík - Dušan Macoszek. Po skončení ročníka ho potom nahradil Ján Šterbák.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 09:00