StoryEditor

Krémovú polievku z jarnej zeleniny budete milovať

03.03.2015, 23:06
Autor:
(dia)(dia)
Plná vitamínov a navyše veľmi chutná.

(4 porcie)

 

Suroviny:

500 g mladej zeleniny (100 g mrkvy, 100 g zeleru, 100 g patizónu, 100g petržlenu, 100 g kalerábu),

40 g rastlinného oleja, soľ, mleté biele korenie, tymian,

2 dl sladkej smotany 12 %,

10 g ryžovej múky

 

Postup:

Všetku zeleninu umyjeme, očistíme a polovicu z nej pokrájame na drobno a speníme na oleji. Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme tymián a pod pokrievkou varíme domäkka. Medzitým druhú polovicu zeleniny nastrúhame na lupienky a na oleji ich upečieme do chrumkava. Po dopečení ich dáme na papierovú utierku, aby odsali prebytočný tuk. Keď zelenina v polievke zmäkne, zahustíme ju ryžovou múkou vymiešanou so smotanou a necháme prevrieť. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom a hneď za tepla ju podávame s upečenými zeleninovými lupienkami.

Energetická a biologická hodnota 1 porcie: 945 KJ, 225 kcal, 4,1 g B, 16,3 g T, 1,5 SJ

01 - Modified: 2007-03-28 08:16:00 - Feat.: 0 - Title: Čoraz viac detí sa rodí s nízkou hmotnosťou
01 - Modified: 2024-03-26 13:20:28 - Feat.: - Title: TIP na chudtnú a zdravú polievku: Zeleninová s cícerom 02 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 03 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 04 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok 05 - Modified: 2022-12-20 15:00:00 - Feat.: - Title: Na zimné večery: Mrkvovo-paštrnáková polievka
menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
19. apríl 2024 02:22