Igor MatovičTASR/J. Kotian
StoryEditor

Matovič odstúpil z kandidátky do eurovolieb. Vyzval ľudí, aby podporili Petra Polláka

20.05.2019, 10:15
Autor:
redredTASRTASR
Podľa šéfa obyčajných je reálna hrozba, že v eurovoľbách vyhrá strana Mariana Kotlebu ĽSNS.

Šéf OĽaNO Igor Matovič odstúpil z volieb do Európskeho parlamentu. Ľudí, ktorí chceli dať hlas jemu, vyzýva, aby ho dali Petrovi Pollákovi. Svoje rozhodnutie oznámil na brífingu.

Rozhodol som sa odstúpiť z našej kandidátky v prospech Róma, Petra Polláka. Obávam sa, že takto o týždeň bude celá Európa zaplavená titulkami novín, že na Slovensku vyhrala fašistická strana," upozornil Matovič, že podľa neho je reálna hrozba, že v eurovoľbách vyhrá strana Mariana Kotlebu ĽSNS.

"Doba je mimoriadne vážna"

Ak chceme tejto celoeurópskej hanbe zabrániť, tak môžeme to urobiť len jediným krokom, keď druhá veta bude "ale zvolili si prvýkrát Róma do europarlamentu."
Mali by sme nabrať odvahu robiť odvážne kroky," doplnil Matovič. Tvrdí, že doba je mimoriadne vážna a mali by sme urobiť možno aj nepopulárne kroky, ale správne.

Pollák Matovičovo rozhodnutie ocenil. "Ak mi ľudia prejavia dôveru a získam mandát europoslanca, budem robiť všetko pre to, aby som hájil záujmy všetkých národností v Európskej únii," zdôraznil. Doplnil, že jeho kampaň nie je cielená len na Rómov, ale zameriava sa na boj proti extrémizmu a podporu všetkých národností.

Čo bude s jeho mandátom?

Na otázky, čo bude s mandátom v NR SR, Matovič odpovedal, že v slovenskom parlamente ostáva. Povedal to v súvislosti s jeho vyjadreniami spred pár mesiacov, že ak nedosiahne 50-tisíc krúžkov v eurovoľbách, vzdá sa mandátu poslanca NR SR. Dodal, že jeho ego musí ísť bokom, rovnako ako snahy merať si politický výtlak.

Matovič tak priznal, že jeho kandidátka do eurovolieb bola motivovaná aj týmto úmyslom.

Voľby do europarlamentu budú na Slovensku 25. mája, obyvatelia budú voliť 14 europoslancov. Hlasovacie právo majú slovenskí občania s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj občania iného členského štátu, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt. Poslanci europarlamentu sú volení na päťročné volebné obdobie.

Správu budeme aktualizovať.

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
24. apríl 2024 12:54