StoryEditor

Keď do hôr, tak vlakom

17.05.2006, 00:00
Železničná spoločnosť Slovensko prepravila v uplynulej zimnej sezóne vo Vysokých Tatrách na Tatranských elektrických železniciach (TEŽ) a Ozubnicovej železnici vyše 430 000 cestujúcich. ZSSK tu mala tržby šesť miliónov korún, čo je medziročný nárast o 17 percent. Novinkou uplynulej zimnej sezóny boli Skipassy Tatry, ktorých ZSSK predala vyše tisíc.

Železničná spoločnosť Slovensko prepravila v uplynulej zimnej sezóne vo Vysokých Tatrách na Tatranských elektrických železniciach (TEŽ) a Ozubnicovej železnici (OŽ) vyše 430 000 cestujúcich. ZSSK tu mala tržby šesť miliónov korún, čo je medziročný nárast o 17 percent. Novinkou uplynulej zimnej sezóny boli Skipassy Tatry, ktorých ZSSK predala vyše tisíc.
So Skipassmi za 640 korún mohli zákazníci cestovať z ktoréhokoľvek miesta na Slovensku do Starého Smokovca alebo Tatranskej Lomnice a späť. Platil im aj ako celodenný sieťový lístok na trate TEŽ a OŽ a zároveň ako celodenný lyžiarsky lístok v tamojšom lyžiarskom stredisku. ZSSK v zimnom období nainštalovala štyri stacionárne samoobslužné predajné automaty, a to dva v Poprade, jeden v Starej Lesnej, v Tatranskom Lieskovci. Ďalších 14 mobilných automatov je v električkách. V spolupráci s Tatranskými lanovými dráhami ZSSK pripravila na leto pre žiakov základných a stredných škôl zaujímavé produkty, ktoré platia od 1. mája do 31. augusta.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. apríl 2024 06:52