StoryEditor

Práva pri nákupoch v EÚ

04.02.2007, 23:00
Autor:
TASRTASR

V rámci propagačných aktivít vypracovalo Európske spotrebiteľské centrum, organizačná jednotka Ministerstva hospodárstva SR, nové informačné brožúry, v ktorých občanov upozorňuje na práva pri nákupoch v únii a obstarávaní dovoleniek v zahraničí. Obe pod názvom Nakupovanie v EÚ a Dovolenka verzus Timesharing (právo užívať nehnuteľnosť počas niekoľkých rokov za sebou) boli zostavené v roku 2006 a možno ich nájsť na webovej stránke www.economy.gov.sk/esc.
Obsahom informačnej brožúrky Nakupovanie v EÚ25 je prehľad o právach spotrebiteľa pri nakupovaní v únii a všeobecné informácie o zákonoch v tej-ktorej krajine. Súčasťou je aj sprievodca nakupovaním v jednotlivých členských štátoch. Praktikum je zdrojom užitočných informácií, vzťahujúcich sa na jednotlivé štáty, vrátane špecifík pri vybavovaní reklamácie.
Brožúra Dovolenka verzus Timesharing varuje občanov pred sklamaním záujemcov o dobrú a lacnú dovolenku v zahraničí v priebehu niekoľkých rokov za sebou, ktorí boli pozvaní na prezentáciu miesta, kde sa má takáto lákavá dovolenka uskutočniť. V schránkach bytových domov občania neraz nachádzajú letáky o zahraničných dovolenkách pozývajúce na prezentáciu destinácie. Záujemca sa na nej zúčastní a na mieste uzavrie timesharingovú zmluvu. Až neskôr zistí, že podmienky a cena, na ktoré sa zaviazal, sú v jeho neprospech. V cene nie je zahrnuté napríklad poistenie alebo celá doprava, čo môže pôvodnú cenu na osobu predražiť.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 16:31