StoryEditor

Manažéri v pohybe

22.03.2006, 23:00

Vo vrcholnom vedení Východoslovenskej energetiky Košice (VSE) dôjde 1. júla k zmene. Predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Carla-Ernsta Giestinga vystrieda Norbert Schürmann. Výmenu schválili akcionári VSE začiatkom marca na návrh minoritného akcionára VSE, ktorým je nemecká spoločnosť RWE Energy so sídlom v Dortmunde. Norbert Schürmann má 44 rokov. Vysokoškolské vzdelanie získal na Technickej univerzite v Aachene v odbore stavebné inžinierstvo. Kariéru začal v Mestskej správe Eschweiler ako vedúci oddelenia odpadové vody a od roku 1990 pracuje na rôznych pozíciách v koncerne RWE. Najčastejšie na úsekoch projektov a obchodu. Od roku 1998 ho vymenovali za prokuristu RWE Aquai a v roku 2002 za konateľa. (hn/mh)
Manažérom výrobcu stavebných materiálov Holcim (Slovensko) pre marketing a predaj je od 1. marca Alan Šišinački, ktorý zodpovedá za všetky obchodné a marketingové aktivity v oblasti cementu, betónu i kameniva. "Smer našich aktivít budú určovať zákazníci. Budeme rešpektovať ich očakávania a opierať sa pritom o medzinárodné skúsenosti skupiny Holcim," povedal Šišinački. Narodil sa v Chorvátsku, pracoval pre spoločnosť Holcim Hrvatska od roku 2002 na pozícii asistenta predsedu predstavenstva. Posledné dva roky bol v pozícii marketingového a obchodného riaditeľa. Absolvoval strojné inžinierstvo a lodnú architektúru Univerzity v Záhrebe, nedávno absolvoval štúdium MBA. (hn/mh)
Významnými organizačnými zmenami prešla NextiraOne Slovakia, dcérska firma spoločnosti NextiraOne Europe, pôsobiaca viac ako 15 rokov na slovenskom info-komunikačnom trhu. Generálnym riaditeľom a konateľom sa stal Vladimír Ružička, ktorý vystriedal Richarda Trinkewitza. Ružička zároveň preberá vedenie aj obchodu a marketingu, ktorú doteraz riadil Martin Bunčák. Bunčák svoje pôsobenie v NextiraOne Slovakia ukončil a zo spoločnosti odišiel začiatkom februára. Vladimír Ružička (35) vyštudoval na Katedre telekomunikácií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Do roku 2000 bol vedúcim oddelenia rozvoja siete v spoločnosti Orange Slovensko, potom pôsobil v spoločnosti UNISYS Slovakia (od roku 2002 ako jej generálny riaditeľ).
Na pozíciu generálneho riaditeľa spoločnosti eTel Slovensko od 15. marca nastúpil Stanislav Stowasser. Vyštudoval teoretickú kybernetiku na Matematicko-fyzikálnej fakulte UK v Bratislave. Počas svojho 15-ročného pôsobenia na IT trhu zastával okrem iného pozíciu výkonného riaditeľa distribučnej spoločnosti firmy Silicon Graphics, generálneho riaditeľa internetových poskytovateľov Sknet-GNS, Euroweb Slovakia a ViaPVT. Pred príchodom do spoločnosti eTel bol obchodným riaditeľom spoločnosti Telenor Networks. Spoločnosť eTel Slovensko je vedúci alternatívny poskytovateľ podnikových telekomunikačných služieb, pôsobí na trhu od roku 2000 a doteraz eviduje viac ako 1,9 tisíca zákazníkov.
Novým viceprezidentom pre stratégiu v Európu, Stredný východ a Afriku spoločnosti Microsoft je Jan Mühlfeit. V novej funkcii bude zodpovedný za kľúčové iniciatívy v celom regióne, najmä za vzťahy s verejnou správou a veľkými firemnými zákazníkmi. Mühlfeit nastúpil do Microsoftu v roku 1993. Od roku 2000 je členom vrcholového vedenia spoločnosti a doteraz ako viceprezident zodpovedal za riadenie divízie pre verejnú správu v Európe, Strednom východ a Afrikae. Z pozície viceprezidenta sa venoval aj riadeniu pobočiek v 28 krajinách, prevažne v strednej a východnej Európe. Tento región pod jeho vedením vyhodnotili ako najúspešnejší na svete počas štyroch po sebe nasledujúcich rokov.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 01:46