Konica Minolta
StoryEditor

V letiskových biznis salónikoch môžete pracovať

11.01.2018, 23:01
Autor:
vegveg
Čakanie v odletových halách mnohí využívajú na prácu. V letiskových biznis salónikoch dnes nájdete všetko potrebné, aby vám nič neuniklo.

Letisko Bratislava - Caproni Business Lounge
Salónik pre obchodných cestujúcich sa nachádza na druhom poschodí odletového terminálu, za detekčnou kontrolou po pravej strane. Vďaka čiastočne odsadenej polohe poskytuje dostatok súkromia, zároveň cez presklenú fasádu ponúka zaujímavý výhľad na celú vstupnú halu.

Vstúpiť do salónika sú oprávnení cestujúci na pravidelných linkách v triede business, ako aj držitelia vybraných druhov vernostných kariet pravidelných prepravcov na bratislavskom letisku a ich aliančných partnerov.

V salóne je pre obchodných cestujúcich bezplatne k dispozícii široký výber alkoholických a nealkoholických nápojov, SWP corner s výpočtovou technikou, internetové pripojenie, TV a selekcia medzinárodnej a domácej dennej tlače.
Cena: 25 eur/osoba/2hod.
Otváracie hodiny: 2 hodiny pred prvým odletom do posledného odletu. Najneskôr do 21.30 hod.

Letisko Košice
Cestujúci v Košiciach môžu využiť biznis salónik v ktorom sa nachádzajú kožené sedačky, občerstvenie, káblová televízia, slovenská i medzinárodná tlač, bezplatné wifi pripojenie. Vstup sa dá zakúpiť priamo na recepcii Biznis salónika pred každým odletom v hotovosti alebo prostredníctvom platobných kariet. V cene vstupu do biznis salónika je zahrnutý aj poukaz na nákup v Travel Value & Duty Free Shop-e na letisku v Košiciach v hodnote 14 eur, pričom minimálna hodnota nákupu je 20 eur. Biznis salónik môžu využiť cestujúci, ktorí sa preukážu palubnou vstupenkou business triedy, alebo vybraných vernostných kariet. Ich aktuálnosť je potrebné preveriť na stránke letiska.
Cena: 19 eur/osoba
Otváracie hodiny: neuvedené

Letisko Viedeň
V ponuke má viacero salónikov závislosti od odletovej haly, z ktorej odlietavate. Z hľadiska vybavenia cestujúci majú k dispozícii studený a teplý bufet, široký sortiment medzinárodných novín a časopisov, WLAN zadarmo, ale aj tzv. Working Space. Ten v sebe zahŕňa počítač s prístupom na internet, tlačiareň, či fax.
Do salónikov majú prístup pasažieri s letenkou First class, Business class, ale kartou vybraných leteckých spoločností. Rovnako majú možnosť navštíviť aj s platnou platobnou kartou vybraných poskytovateľov, alebo členských kariet. Aktuálnosť ponuky je potrebné preveriť na stránke letiska.
Cena: 29, 90 eur/osoba
Otváracie hodiny: denne 05:00 - 22:00 hod.

Moderné trendy
Letiská na celom svete sa snažia, aby biznis cestujúci dostali čo najväčší komfort. Patria totiž medzi veľmi dôležitú skupinu pasažierov. Moderné letiská v Nemecku, Miláne či Paríži napríklad zaviedli v salónikoch leteckej spoločnosti Lufthansa bezplatnú tlač a kopírovanie. „Podiel ľudí, ktorí pracujú v biznis salónikoch, neustále rastie. Naším cieľom je poskytnúť im aj na letisku komfort, na ktorý sú zvyknutí z kancelárie,“ konštatuje Renata Juranová, produktový manažér Konica Minolta Slovakia.

Tlač je zabezpečovaná prostredníctvom systému „Secure guest print“ Cestujúci môžu jednoducho poslať svoje dokumenty na konkrétnu e-mailovú adresu. Potom dostanú PIN kód, po zdaní ktorého získajú výtlačky z daného multifunkčného zariadenia. Celý proces samozrejme spĺňa najprísnejšie bezpečnostné požiadavky. Navyše kopírovanie môžu využívať bez potreby PIN kódu. Podoba biznis salónikov na letiskách sa tak výrazne mení. Podnikatelia okrem zábavy počas čakania na odlet alebo prestup hľadajú plnohodnotné pracovné prostredie, ktoré im vynahradí domácu kanceláriu.
(VEG)

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. apríl 2024 18:32