Dreamstime
StoryEditor

Pozrite sa, kde všade môžete využívať mobilnú kanceláriu

22.01.2018, 23:01
Autor:
vegveg
Zatiaľ čo pred niekoľkými rokmi práca bola obmedzená na vašu kanceláriu, dnes môžete mať plnohodnotnú kanceláriu aj na vašich pracovných cestách. Ukážeme vám, kde všade môžete využiť služby mobilnej kancelárie.

Coworkingové centrá
Prišli ste do mesta na niekoľko dní a potrebujete kanceláriu? Nechcete platiť za drahú kanceláriu? Skúste navštíviť niektoré z coworkingových centier. Viaceré vyrástli už ja v Bratislave, Košiciach, Martine, či Poprade. Ich princíp je jednoduchý. Spoločný kancelársky priestor je navštevovaný každým, kto potrebuje plnohodnotnú kanceláriu. Veľkou výhodou je nadviazanie nových kontaktov. Nikdy totiž neviete, s kým sa v spoločnej verejnej kancelárii stretnete. Súčasťou ceny býva často aj vstupy na workshopy alebo právne konzultácie.
Cena: od 13 eur /deň

Biznis trieda vo vlakoch
Vlakové spoločnosti si uvedomujú, že biznis klientela sa stáva dôležitou skupinou cestujúcich. Na najdôležitejších linkách si môžete kúpiť miestenku v biznis triede. Tá v sebe zahŕňa kožené sedačky, pracovný stolík, prístup na internet, občerstvenie, domácu a medzinárodnú tlač. Tieto služby môžete využiť napríklad na trasách z Bratislavy do Košíc, alebo Prahy. Súkromný dopravca Regiojet má na svojich linkách vyhradený vozeň určený pre biznis klientelu.
Cena: v závislosti od trasy

Nákupné centrá
Neodkladné pracovné veci môžete dnes vybaviť aj v nákupných centrách. Pre návštevníkoch sú k dispozícii sedačky, pripojenie na internet, nabíjačky mobilných telefónov, alebo v niektorých prípadoch aj pracovné stoly. V tomto prípade nejde o miesta pre plnohodnotnú prácu. V nákupných centrách sú však predajne s kancelárskymi potrebami a chýbajúce služby tak môžete nájsť na týchto miestach.
Cena: zdarma

Biznis salóniky na letiskách
Čakanie v odletových halách mnohí využívajú na prácu. V letiskových salónikoch dnes nájdete všetko potrebné, aby vám nič neuniklo. Na výber máte občerstvenie, noviny, masážne kreslá, počítače či prístup na internet. Moderné letiská v Nemecku, Miláne či Paríži napríklad zaviedli v salónikoch leteckej spoločnosti Lufthansa bezplatnú tlač a kopírovanie. „Podiel ľudí, ktorí pracujú v biznis salónikoch, neustále rastie. Naším cieľom je poskytnúť im aj na letisku komfort, na ktorý sú zvyknutí z kancelárie,“ konštatuje Renata Juranová, produktový manažér Konica Minolta Slovakia. Tlač je zabezpečená prostredníctvom systému „Secure guest print“, ktorý spĺňa prísne bezpečnostné požiadavky.
Cena: od 19 eur/vstup, zdarma majitelia letenky v business triede alebo vybraných platobných a vernostných kariet

Čerpacie stanice
Dnes už čerpacie stanice zďaleka neslúžia iba na dotankovanie paliva. Prevádzkovatelia čerpacích staníc investujú peniaze do vytvorenia útulného prostredia v ktorom si cestujúci nájdu priestor na oddych, čoraz kvalitnejšie jedlo, ako aj na prácu. Dokazujú to stolíky, elektrické zásuvky, alebo prístup na internet. V niektorých prípadoch je čerpaciu stanicu pripojené aj ubytovanie a ostatné služby. V západných krajinách rastie trend sa stretnúť s obchodným partnerom, alebo známymi na pol ceste v dobrých a kvalitných reštauráciách na pol ceste. Nemusíte tak cestovať veľké vzdialenosti. Ušetríte čas ako aj firemné náklady.
Cena: zdarma

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 08:54