Smartfón, ktorý bude nepochybne patriť medzi hity Vianoc. Vďaka elektronickému peru S Pen poskytuje nové možnosti, ako pracovať a upravovať dlhé články, emaily a dokumenty, ku ktorým môžete pridávať vlastné značky a poznámky. Tie môžete písať aj na vypnutú 6,3-palcovú uhlopriečku Infinity displeja a neskôr ich uložiť do poznámok. Užívatelia ocenia aj 12 Mpx duálnym zadným fotoaparátom s 2× optickým zoomom, optickou stabilizáciou a vynikajúcou svetelnosťou, ktoré sú zárukou dokonalej kvality vašich záberov a to aj pri pohybe. Odporúčaná maloobchodná cena je 999 eurSamsung
StoryEditor

Živnostníci by si mali zistiť, či musia viesť účtovníctvo

25.02.2018, 23:00
Autor:
runrun
Zmeny zasiahnu všetkých podnikateľov, ktorí vedú jednoduché alebo podvojné účtovníctvo, hovorí daňová poradkyňa Mária Sameková.


Po novom sa majú účtovné záznamy uchovávať nie päť rokov, ale 10 rokov. Znamená to, že po novom ich bude môcť daňová kontrola kontrolovať u fyzických a právnických osôb nie posledných päť rokov, ako to bolo doteraz, ale až 10 rokov?
Predĺženie archivačnej lehoty súvisí s Akčným plánom boja proti podvodom. Neznamená to však vo všeobecnosti automatické predĺženie lehoty na daňovú kontrolu.

Prečo?
Lehoty na vyrubenie dane alebo rozdielu dane oproti priznaniu upravuje Daňový poriadok. Podľa neho aj doteraz mohol správca dane vyrubiť daň alebo rozdiel dane v lehote piatich rokov od konca roka, v ktorom vznikla povinnosť podať priznanie. Je to v podstate šesť rokov po skončení konkrétneho daňového obdobia. V prípade subjektu, ktorý si uplatňuje odpočítanie straty, môže správca dane vyrubiť daň alebo rozdiel dane až do siedmich rokov od konca roka, v ktorom vznikla povinnosť podať priznanie, v ktorom sa táto strata vykázala, čo je osem rokov. V niektorých prípadoch, napríklad, ak mal daňový subjekt transakcie so zahraničím, pri ktorých sa uplatnili medzinárodné zmluvy, možno vyrubiť daň alebo rozdiel dane najneskôr do 10 rokov od konca roka, keď vznikla povinnosť podať priznanie. A to je až 11 rokov po skončení daňového obdobia. Účtovné doklady, ktoré slúžia ako dôkaz, takto budú k dispozícii dlhší čas. ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 05:37