financie, euro, peniaze, kalkulačkaDreamstime
StoryEditor

Firmy sa už môžu registrovať, ak chcú získať voucher na služby architektov

23.08.2018, 10:48
Dnes o 12. hodine sa spúšťa registrácia podnikateľov, ktorí chcú získať voucher na služby architektov, o týždeň bude registrácia tých podnikov, ktoré majú záujem o voucher určený na preplácanie dizajnérskych služieb.

Nový projekt, v rámci ktorého môžu mikro, malí a strední podnikatelia získať kreatívne vouchere na služby architektov, dizajnérov a na jeseň aj programátorov a marketérov spustila Slovenská inovačná a energetická agentúra.

Vouchere na architektov
Od dnes sa môžu záujemcovia o vouchere na služby architektov zaregistrovať prostredníctvom elektronického formulára na stránke www.vytvor.me. Vouchere, ktoré im pokryjú 50 percent nákladov na služby, je možné využiť najneskôr do 31. januára 2019.

Na prvú výzvu v odvetví architektúra je vyčlenených milión eur. Minimálna hodnota vouchera je tisíc eur, maximálna 10-tisíc eur.

Podnikatelia, ktorí získajú voucher, zaplatia celú zákazku a po predložení kompletnej dokumentácie im SIEA voucher spätne preplatí. Pri registrácii si podnikateľ vyberá, či podá žiadosť do prvého kola hodnotenia s termínom ukončenia realizácie svojho projektu do 31. októbra 2018 alebo do druhého kola s termínom ukončenia do 31. januára 2019.

Registrovať sa možno počas pracovných dní v čase od 12. h do 20. h. Pri elektronickej registrácii vyplní podnikateľ formulár, do ktorého uvedie aj názov víťazného dodávateľa, ktorý predložil najnižšiu cenovú ponuku. Od momentu zaregistrovania sú pre podnikateľa v systéme rezervované prostriedky na jeho voucher.

Dodávatelia služieb, ktoré sú predmetom kreatívnych voucherov, musia podnikať v príslušnom odvetví minimálne rok. Ak sa chcú do projektu zapojiť, môžu požiadať o zápis do zoznamu oprávnených realizátorov. Po podpise zmluvy o spolupráci so SIEA bude ich profil zverejnený v Galérii realizátorov na stránke projektu. Ak dodávateľ s najnižšou cenovou ponukou nie je v zozname, o zápis musí požiadať najneskôr do piatich dní odvtedy, čo podnikateľ predloží žiadosť o kreatívny voucher. Aktuálne je v galérii zverejnených približne 50 profilov realizátorov, viac ako sto ďalších už požiadalo o registráciu.

Vouchere na dizajn
Zverejnené sú už aj podmienky poskytovania voucherov na služby dizajnérov, registrácia voucherov v tomto odvetví bude spustená 30. augusta 2018.

Výzvu na kreatívne vouchere v odvetví dizajnu SIEA zverejnila tento utorok (21. augusta), k dispozícii je 500-tisíc eur. Pomoc je súčasťou národného projektu „Podpora rozvoja kreatívneho priemyslu na Slovensku“. O vouchere môžu podnikatelia žiadať od 30. augusta 2018. Európsky príspevok do výšky 5-tisíc eur pokryje 50 percent nákladov za služby dizajnérov.

Prostriedky sú určené pre mikro, malé a stredné podniky, ktoré majú záujem inovovať a využiť pritom služby z vybraných oblastí kreatívneho priemyslu.

Podniky môžu vouchere použiť na zabezpečenie dizajnu svojich výrobkov a služieb, ale napríklad aj dizajnu prevádzkových priestorov, výrobných zariadení, loga či pracovných odevov.

„Podľa toho, či sa nový dizajn týka priamo produktov a služieb, ktoré ponúkajú zákazníkom, alebo firemnej identity, si podnikateľ vyberie jeden z dvoch formulárov. Určený je k vypracovaniu zadania pre zhotovenie cenovej ponuky,“ upozornil Stanislav Jurikovič, manažér komunikácie SIEA. Dodávateľa kreatívnej služby si treba vybrať ešte pred samotnou online registráciou žiadosti o voucher.

Ďalšie podmienky sú podobné ako vo výzve k voucherom na služby architektov, ktoré zverejnila SIEA pred týždňom. Podnikatelia, ktorí ho získajú, zaplatia celú zákazku a po predložení kompletnej dokumentácie im SIEA voucher spätne preplatí.

Aj pri dizajne platí, že podnikateľ si určí, či svoj projekt ukončí do 31. októbra 2018 alebo do 31. januára 2019. Podľa toho bude žiadosť zaradená do prvého alebo druhého kola hodnotenia.

Návod nájdete v príručke, ktorá je zverejnená na stránke národného projektu www.vytvor.me.

Nepremaškajte tieto termíny:

Od dnešného dňa (23. augusta)
– sa spúšťa online registrácia záujemcov o vouchere z odvetvia architektúry, bude počas pracovných dní v čase od 12. do 20. hodiny

Od 30. augusta 2018
– sa začne registrácia na vouchere na dizajn, bude počas pracovných dní v čase od 12. do 20. hodiny

Pri elektronickej registrácii vyplníte formulár, do ktorého uvediete aj názov víťazného dodávateľa, ktorý vám predložil najnižšiu cenovú ponuku. Od momentu, keď sa zaregistrujete, budete mať v systéme rezervované prostriedky na svoj voucher.

V rámci národného projektu, ktorý je financovaný z Operačného programu Výskum a inovácie, budú v nasledujúcich rokoch vydané vouchere v hodnote 7,5 milióna eur pre minimálne 1 500 podnikov.

Na jeseň plánuje SIEA vyhlásiť aj výzvy na vouchere v ďalších dvoch podporovaných odvetviach, ktorými sú programovanie a tiež reklama a marketing. V oboch prípadoch bude maximálna hodnota vouchera 5-tisíc eur.

V tomto roku môže podnikateľ získať len jeden kreatívny voucher. Vyplýva to z podmienok výziev a usmernenia k prvej výzve, ktoré SIEA vydala. Cieľom je sprístupniť vouchere čo najväčšiemu počtu podnikateľov.

01 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 03 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 04 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 05 - Modified: 2024-04-08 09:15:00 - Feat.: - Title: Odvrátená stránka štýlového prvku áut. Môže byť pre motoristov nebezpečný, varuje ADAC
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 08:58