StoryEditor

Zvoľte si remeselníka s odporúčaním

19.09.2018, 00:00
Ak hľadáte dobrého kachličkára či stolára, nemusí to byť jednoduché. Veľa firiem uvádza, že má skúsenosti a poskytuje kvalitné služby. Pri väčších prácach je však istotou, ak o vykonaných prácach spíšete aj zmluvu.

Dôležité sú spoľahlivé referencie
Ľudia potrebujú remeselníkov hlavne na pokladanie dlažby a obkladov, na osadenie vodovodných rozvodov a odtoku, na natieračské práce, montáž keramiky či nábytku, prípadne na plynofikáciu a rozvody elektriny. Z toho vyplýva, že požiadavky na majstra sú skutočne vysoké. Práve preto má veľa vlastníkov bytov či domov zlé skúsenosti s rekonštrukčnými firmami. „Najdôležitejšou vecou pri akejkoľvek stavebnej alebo inej činnosti sú referencie,“ hovorí Róbert Uhrín zo spoločnosti Hodinový Manžel. Avšak aj fakt, že dostanete dobré referencie od známych, ešte nemusí znamenať, že aj u vás sa remeselnícke práce odvedú dobre a že budete spokojní. Sami by ste si mali iniciatívne „preklepnúť“ firmu v obchodnom registri, na stránkach o prípadných dlžobách, ako aj overiť referencie či príspevky na diskusných fórach.

Remeselník z cechu je väčšou istotou
Najlepšie si vyberiete firmu, ak sa obrátite na inštitúcie, ktoré preverujú kvalitu spoločností. Ide napríklad o cechy či profesijné združenia. Každá spoločnosť, ktorá je ich členom, musí byť preverená po viacerých stránkach. „Cech maliarov si dáva za povinnosť informovať zákazníka o kvalite prác svojho člena,“ tvrdí Vladimír Bolík, tajomník Cechu maliarov Slovenska. Podľa neho obyčajne platí, že ich remeselníci sú odborníkmi na viacero pžadovaných prác, dokážu dodať potrebné materiály či v prípade záujmu oborne poradiť pri rozhodovaní. Pri výbere majstra cez príslušných cech máte istotu, že remeselník spĺňa odborné kritériá. Zákazník by však mal pamätať na to, že pri rekonstrukčných alebo iných zariaďovacích úkonoch je vždy dobré, aby si zadávatelia ich priebeh pravidelne kontrolovali, či sú realizované tak, ako to požadovali....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-12-22 09:00:00 - Feat.: - Title: Nehraj sa na hrdinu, pri streľbe z dlhej zbrane nie je šanca uniknúť. Polícia zverejnila návod, ako sa chovať pri útoku 02 - Modified: 2023-09-09 08:00:00 - Feat.: - Title: Zvykneš si cez deň na chvíľu zdriemnuť? Expert tvrdí, že ti to môže pomôcť viesť omnoho energickejší život 03 - Modified: 2023-05-19 15:16:31 - Feat.: - Title: Zničí nás umelá inteligencia ako Skynet v Terminátorovi? Jej vývojár hovorí že šance na zničenie ľudstva sú 50 na 50 04 - Modified: 2023-03-17 10:31:40 - Feat.: - Title: Cítite sa ako automobilový expert? Tento kvíz bude pre vás poriadne náročná skúška 05 - Modified: 2023-03-26 05:40:13 - Feat.: - Title: Bojovať budeme v roku 2025, znie z USA. Simulácie ukazujú prehru Číny. Hrozí naozaj vojna veľmocí? (analýza)
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 20:55