09.12.2018, 17:00 Aktualizované dňa 05.12.2018 o 08:43

Podnikáte? Pozor. Tento rok účtujte s novými sumami

V budúcom roku sa pri daniach budete riadiť novelou zákona. Prečítajte si o tom, ako musíte zaúčtovať svoje príjmy, darčekové poukážky, nehnuteľnosť alebo lízing.

Za každým úspešným majiteľom reštaurácie je pracovitý tím - a ten potrebuje byť zaplatený. "Takmer 65 až 70 percent nákladov predstavujú výdavky na prácu, dane z miezd, náklady na stravu a nápoje. Zvyšná čiastka sa vzťahuje na iné náklady, ako sú priame prevádzkové výdavky, nájomné, daň atď. To platí najmä vtedy, keď sa reštaurácia práve rozbieha," hovorí Denise Stavrosová, generálna riaditeľka Primavera Ristorante v Coronade.
„Času a peňazí je vždy málo, keď vlastníte reštauráciu, hlavne na začiatku. Napriek tomu ste však stále závislí od ostatných, aby ste mohli poskytovať to, čo je na podnikanie potrebné," hovorí Nino Barbalace, majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Zia Gianna Caffè v Bostone.
Zdroj: Pixabay

Kúpte si v pondelok Hospodárske noviny a dozviete sa toto: 

Ako a kedy zaúčtujete svoj lízing. 

Kedy musíte zdaniť darčekové poukážky. 

Pozrite si všetky zmeny v zákone o dani z pridanej hodnoty. 

A ešte sa dočítate:

Ako si zaúčtovať svoje príjmy.

Na základe čoho si môžete znížiť dane.

Kedy môžete predať nehnuteľnosť bez dane.  

Kúpte si už v pondelok 10.12. Hospodárske noviny a budete mať prehľad o všetkých legislatívnych zmenách o účtovaní.  

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.