StoryEditor

Ako si vybrať softvér pre živnostníkov

28.11.2018, 23:00
Neplatí, že živnostníkom stačia jednoduché faktúry v Exceli a veľké firmy vyberajú rozsiahle programy pre elektronické registračné pokladnice. Online softvér na riadenie menších firiem nie je len o účtovníctve.

Malá firma potrebuje na svoje fungovanie viac-menej to isté, čo veľká. Ak je napríklad reč o spracovaní prijatých dokladov, je jedno, koľko faktúr do „e-podateľne“ dorazí. Či za mesiac prijmete jednu faktúru alebo vám v e-mailovej schránke pristane 50-tisíc dokladov, postup je rovnaký. Preto odborníci radia, stavte na správny výber online softvéru, ktorý potrebujete na podnikanie. Pomôže vám vyhnúť sa chybám, sledovať finančné toky, splatnosť faktúr a robiť dobré rozhodnutia na základe prehľadných štatistík.

Všetko pre budúcnosť
Každá firma má svoje špecifiká. Dobrý online softvér na riadenie firmy by sa im mal prispôsobiť. Musí vedieť vytvoriť faktúry za fixnú sumu aj podľa času stráveného na projektoch alebo u klientov. Či ste stavbári, právnici, marketingoví pracovníci alebo automobilový dodávateľ s pobočkami po celej Európe, v princípe potrebujete to isté. Od softvéru na podnikanie očakávate ušetrený čas, jednoduché používanie, moderne vyzerajúce faktúry či šablóny pre dodacie listy a cenové ponuky. No a, samozrejme, tiež by mal vedieť prehľadne spracovať dáta a štatistiky napríklad o príjmoch a výdavkoch, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa, ako pokračovať v budúcnosti.


„Online softvér so všetkým potrebným na podnikanie sa nezaobíde bez automatickej evidencie dokladov, ktoré vám chodia e-mailom. Alebo, ak ich máte v papierovej podobe, tak by mal vedieť pomôcť s ich prepisom do elektronickej podoby. Mal by mať tiež možnosť posielania upomienok, upozornení na splatnosť a nemal by mu chýbať výpočet cash-flow,“ hovorí odborník na online softvér pre ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-15 11:40:32 - Feat.: - Title: Prevádzku známeho influencera Jovinečka vykradli. Neviem čo sa stalo, chýba veľa vecí a fungujeme v núdzovom režime, hovorí 02 - Modified: 2024-03-19 23:00:00 - Feat.: - Title: Živnostníci sú kostrou ekonomiky regiónov 03 - Modified: 2024-03-19 08:09:30 - Feat.: - Title: Daňová smernica BEFIT má kritikov. Argumentujú suverenitou štátov aj odchodom podnikov z EÚ 04 - Modified: 2024-03-10 12:12:25 - Feat.: - Title: Na Slovensku hrozí firmám zvýšené riziko konkurzov. Minulý rok zasiahnuté podniky zamestnávali 1600 ľudí 05 - Modified: 2024-03-07 00:51:12 - Feat.: - Title: Slovenský europoslanec sa v paneli zameral na malých podnikateľov. Únia by mala pomôcť aj farmárom
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 11:35