StoryEditor

Pripojiť sa možno aj tabletom či mobilom

18.04.2019, 00:00
Podnikateľom sa od pripojenia na eKasu Finančnej správy rozšíria možnosti. Pokladnicou môže byť nielen klasická elektronická registračná pokladnica, ale aj tablet, mobil, počítač či virtuálna kasa.

Dáta z sa budú ukladať tak v centrálnom úložisku eKasa, ako aj v chránenom úložisku v lokálnom zariadení. O každom nákupe či transakcii bude mať Finančná správa informáciu okamžite. Každý vydaný doklad bude zaevidovaný na jej centrálnom úložisku eKasa. Podmienkou je internetové pripojenie.

Podnikatelia si môžu kúpiť certifikovanú pokladnicu spolu s programami, alebo si dať upgradovať aj staršiu elektronickú. To však len v prípade, ak je to možné. Napríklad certifikovaný výrobca Elcom ponúka upgrade balíček, ktorý umožní používať starú pokladnicu, na ktorú ste boli zvyknutí, a to aj po novom v systéme eKasa. V porovnaní s novou pokladnicou je to menej finančne náročné. Okrem súčasnej pokladnice môžete využiť všetko svoje existujúce príslušenstvo. Navyše máte k dispozícii nové funkcie a konektivitu (WiFi či Bluetooth).

Certifikovaní výrobcovia
Podnikateľ, ktorý potrebuje eKasu, si môže vybrať na trhu podľa svojich požiadaviek z certifikovaných zariadení, ktoré sú uvedené na stránke Finančnej správy. Tak má istotu, že eKasa, ktorú kupuje, vyhovuje novým zákonným podmienkam. Pri certifikovaných eKasách je uvedený aj kontakt na výrobcu, ktorého podnikateľ osloví a novú eKasu si objedná.


V O2 tak môže spraviť prostredníctvom eShopu, zákazníckej linky alebo návštevou O2 predajne. Vybrať si môže z dvoch modelov podľa typu svojho podnikania, a to stolovú, respektíve mobilnú verziu. Obidve majú rovnakú softvérovú výbavu a možnosti. O2 eKasa ho pritom na začiatku nebude nič stáť, platí sa len mesačný poplatok 25 eur, ktorý zahŕňa eKasu, pripojenie na internet aj platobný term...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-12-22 09:00:00 - Feat.: - Title: Nehraj sa na hrdinu, pri streľbe z dlhej zbrane nie je šanca uniknúť. Polícia zverejnila návod, ako sa chovať pri útoku 02 - Modified: 2023-12-09 09:00:00 - Feat.: - Title: Vyššia atraktivita ovplyvňuje aj mužov. Tí prezradili, či im krása skutočne pomáha získať lepšiu kariéru či iné výhody 03 - Modified: 2023-09-27 15:13:01 - Feat.: - Title: Rest day nie je len dňom ničnerobenia: Váš oddychový deň by mal vyzerať takto 04 - Modified: 2023-09-25 11:44:45 - Feat.: - Title: Vyrieši nespavosť a zlé trávenie: Mak by ste si nemali servírovať len na buchtách či koláčoch 05 - Modified: 2023-09-20 15:19:16 - Feat.: - Title: Lepšia náladu, štíhlejšie telo a pevnejšie zdravie: pozrite sa, prečo sa oplatí saunovať
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 13:13