StoryEditor

Dnes radia advokáti zadarmo v týchto mestách

24.04.2019, 06:41
Ostali ste bez práce, rastú vám nedoplatky a úvermi zaťažujete rodinu. Vyhľadajte včas advokáta. Dnes (24. 4.) vám poradia bezplatne v čase od 9. do 14. hodiny budú k dispozícii v niektorých mestách.

Podnikáte ako fyzická osoba, nedarí sa vám a preto si ani neplatíte sociálne odvody, dane a ani zdravotné poistenie. Včas pozastavte živnosť na živnostenskom úrade a bezodkladne to oznámte všetkým zainteresovaným inštitúciám: daňovému úradu, pobočke Sociálnej poisťovne a zdravotnej poisťovni. Dohodnite si s nimi splátkový kalendár alebo oddlženie konkurzom alebo splátkovým kalendárom.

Topíte sa v dlhoch a podľahli ste lákavým ponukám „nebankoviek“. Máte od nich pôžičky a úvery s úžerníckymi úrokmi, zmluvnými pokutami, úrokmi z omeškania. Čo najskôr skončte, neberte si už ďalšie finančné produkty od nebankoviek. Prípad sa dá dať na súd. Podáva sa žaloba o určenie bezúročnosti a bezpoplatkovosti úveru alebo pôžičky, o určenie neplatnosti zmluvy.

Na každú situáciu existuje riešenie, musíte po ňom však siahnuť včas.

Slovenská advokátska komora každoročne organizuje Deň advokácie, v rámci ktorého advokáti poskytujú bezplatnú právnu pomoc. Minulý rok sa podujatie konalo v desiatich mestách, do akcie sa zapojilo 96 advokátov a pre právnu radu si prišlo 560 občanov.

„Organizujeme toto podujatie už deviaty krát, začali sme len v Bratislave, ale máme záujem poskytovanie bezplatnej právnej pomoci rozšíriť tak, aby čo najviac občanov malo prístup bezplatne k odbornej právnej rade, preto každý rok zapájame ďalšie mestá,“ povedala pre HN Alexandra Donevová, hovorkyňa Slovenskej advokátskej komory. Pri bezplatnej právnej pomoci ide predovšetkým o podanie prvotnej právnej rady a usmernenie, akým spôsobom by mal ten, kto sa prišiel poradiť, vo svojej životnej a právnej situácii postupovať. Advokáti poradia v každej oblasti práva, najčastejšie otázky sa týkajú pozemkov, až okolo 90 percent, susedských vzťahov, rozšírené sú aj otázky k vyživovacej povinnosti k maloletým a úprava práv a povinností k maloletým po rozvode.

Podujatie sa bude konať v stredu 24. apríla 2019 v od 9. do 14. hodiny na týchto miestach:

Bratislava – sídlo Slovenskej advokátskej komory, Kolárska 4
Košice – regionálna kancelária SAK, Floriánska 19
Žilina – Mestský úrad Žilina, Námestie obetí komunizmu 1
Banská Bystrica – Mestský úrad Banská Bystrica, Československej armády 26
Trnava – bývalá budova Tatraskla, oproti Mestskému úradu na Trhovej ulici 2
Trenčín – Mestský úrad Trenčín, Mierové námestie 2
Prešov – priestory Mestského úradu Prešov, Jarkova 26
Poprad – Mestský úrad Poprad, Námestie Jána Pavla II. 2802/3
Nitra – Mestský úrad Nitra, Štefánikova trieda 60
Dunajská Streda – budova Obchodno-informačného centra , Alžbetínske námestie 1203
Rožňava – Radnica, Námestie baníkov 32
Michalovce – budova mestskej polície, Námestie osloboditeľov 81

01 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 02 - Modified: 2024-04-10 07:56:10 - Feat.: - Title: Zlomené srdce nie je výmysel: Poradíme vám, ako ho vyliečiť a prekonať pocity straty 03 - Modified: 2024-04-02 10:00:00 - Feat.: - Title: Marvel predstavil novú multiplayerovú strieľačku. Zadarmo si budeš môcť zahrať za Avengerov či Strážcov galaxie 04 - Modified: 2024-02-19 10:00:00 - Feat.: - Title: Vieš čo máš robiť, keď ti spadne iPhone do vody? Apple vydal jasný návod, na ryžu rýchlo zabudni 05 - Modified: 2024-01-06 10:00:00 - Feat.: - Title: Toto nesmieš zmeškať. Skvelá hra z prostredia Strážcov Galaxie je dostupná zadarmo, takto si ju stiahneš
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. apríl 2024 10:09