StoryEditor

Pohoda v Petržalke i v San Diegu

07.07.2008, 00:00

Jedna z najúspešnejších slovenských firiem v oblasti informačných technológií -- Eset -- sa bude na budúci mesiac sťahovať v Bratislave do budovy Aupark Tower na brehu Dunaja. Dobre lokalizované sídlo firmy je z obchodného pohľadu, ale nielen z neho, výhodou. Napríklad už len pre jednoduchý prístup z ktorejkoľvek strany mesta i pre možnosti parkovania. "Len dobrá adresa však nemusí stačiť, ak vnútro firmy nemá osobitého ducha," tvrdí hovorca Martin Baranovič. Preto sa Eset snaží vytvoriť pre zamestnancov, ale aj pre obchodných partnerov také miesto pre spoluprácu, kam budú chodiť radi a kde sa budú cítiť príjemne.
"Pre našu firmu je dôležité vytvoriť ľuďom čo možno najlepšie podmienky, aby sa v práci cítili príjemne a aby boli spokojní. Uvedomuje si dôležitosť spokojného zamestnanca pre rast a úspech firmy," hodnotí filozofiu spoločnosti jej hovorca.

Milióny na spríjemnenie práce
Umiestnenie na okraji veľkého parku pri rieke a pekný výhľad navodzujú dobrú atmosféru. Susedstvo nákupného centra, fitnes, rôznych služieb a reštaurácií zase zamestnancom ušetrí čas. Kancelárske priestory majú veľmi vysoký štandard, podľa hovorcu momentálne najvyšší v Bratislave. Firma si prenajala celé tri poschodia, čo je spolu 4101 štvorcových metrov.
"Aby sme pre zamestnancov vytvorili príjemné a reprezentatívne pracovné prostredie, do úprav a zariadenia priestorov sme investovali desiatky miliónov korún. Napríklad v centrálnej klimatizácii máme zvlhčovacie jednotky." Zvukovú pohodu na exponovaných pracoviskách budú zabezpečovať špeciálne akustické podhľady. "Zakúpili sme kvalitné antistatické a antibakteriálne koberce. Najali sme výtvarníkov, ktorí mali za úlohu dotvoriť estetickú stránku priestorov. Na mieru zhotovené kuchynky obsahujú okrem iného aj špeciálne chladiace boxy na nápoje."

Vyčnieva nad San Diegom
"Investované financie do dobrej adresy nemusia mať priamy súvis s lepším imidžom firmy, ak -- tak je to len krátkodobý efekt smerom k zákazníkom, ukázať im svoju silu a veľkosť. Podľa nás to nie je o vonkajšom imidži spoločnosti ako silnej globálne pôsobiacej softvérovej firmy, ale v prvom rade o jej vnútorných hodnotách a kultúre. Dobrá adresa napokon vo vzťahu k imidžu znamená len dotvorenie celkového dojmu vnímania značky," vysvetľuje Baranovič.
Firma Eset sa rovnako stará aj o svoje pobočky v zahraničí. V Čechách sídli na pražskom Karlíne v štvorposchodovej novostavbe biznis centra uprostred novovznikajúcich rezidenčných a kancelárskych projektov. V kalifornskom San Diegu má Eset zastúpenie priamo v centre neďaleko hlavnej železničnej stanice a nákupných ulíc vo výškovej budove, na ktorej vrchole dominuje veľké logo Eset.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 22:25