StoryEditor

Favoritom je čistá voda

26.09.2008, 00:00

Pestrá a nevyčerpateľná oblasť gastronómie je pre riaditeľku Skromnej kliniky korektívnej dermatológie, laserovej medicíny a plastickej chirurgie Esthetic tou oblasťou ľudského života, ktorá ju vždy zaujímala. (perex)

"Prípravu jedla považujem za istý druh umenia a zároveň neoddeliteľnú súčasť kultúry," hovorí sympatická lekárka. Práve, respektíve aj cez gastronómiu spoznáva miesta, ktoré navštívila a navštevuje. Jej favoritom je stredomorská kuchyňa, ktorú nielen rada ochutnáva, ale aj pripravuje. "Číslom jeden medzi nápojmi je čistá pramenitá voda," zdôrazňuje Alexandra Novotná. Medzi nápojmi určenými na pošteklenie chuťových buniek vyhráva u Novotnej svetoznáme portské víno.
K najväčším gastronomickým zážitkom Alexandry Novotnej patrí séria typických francúzskych obedov a večerí na malebných hradoch a zámkoch v povodí francúzskej rieky Loira. Kráľovský gastronomický zážitok absolvovala počas prednáškového turné, na ktoré ju pozvala jedna francúzska kozmetická spoločnosť.
Aj keď je Alexandra Novotná otvorená spoznávaniu nových kuchýň a ich špecialít, predsa len existuje jedna, ktorú si môže odpustiť. "Určite ma nelákajú pre nás Európanov netradičné 'delikatesy' ázijských kuchýň, ako sú napríklad pečené hady, chrobáky a podobne," uzatvára Alexandra Novotná.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 19:35