StoryEditor

Anketa HN

18.02.2008, 23:00

Na vzťah k hitom, tanečným kreáciám a legendárnemu albumu Thriller Michaela Jacksona sme sa opýtali ľudí z rôznych spoločenských oblastí.

Mário "Kuly" Kollár, spevák:
Pre mňa je Michael Jackson niečo ako Beatles. Je to neskutočný spevák, muzikant, tanečník. Iste, jeho aféry mu poškodili, ale čo sa týka hudby, tam je nenahraditeľný. Bol jedným z tých, čo diktujú smer, albumom Thriller ovplyvnil mnohých hudobníkov. Dokonca aj na našom turné budú znieť útržky z niektorých jeho skladieb.

Fredy Ayisi, tanečník a choreograf:
Pre mňa bol absolútny vzor a génius a cítim k nemu neustále rovnaký rešpekt. Môj názor je taký, že všetko, čo sa robí po Jacksonovi, sa nejakým spôsobom voči nemu vymedzuje -- koncerty, videoklipy, choreografie, všetko sa robí na jeho štýl. Vo svojej dobe prišiel s takým obrovským skokom a nastavil latku tak vysoko, že v podstate každý ďalší umelec sa ním v niečom inšpiroval -- či už priamo alebo nepriamo.

Karol Kučera, tenista:
Na Jacksonovi som vyrastal. Ako dieťa som mal rád tanečnú hudbu, pamätám sa, ako sme so sestrou tancovali na Michaelove piesne. Dnes ho už vnímam najmä ako kvalitného hudobníka, ktorého mi odporúčajú počúvať aj hudobní producenti. Som rád, že po množstve škandálov sa opäť vracia k tomu, čo mu ide najlepšie.

Juraj Miškov, šéf reklamnej agentúry MUW Saatchi & Saatchi:
Nepovažujem sa za veľkého fanúšika Michaela Jacksona, skôr za priemerného. Ale pamätám sa, že keď vyšiel Thriller, bol som ešte na základnej škole. Počúvali sme s kamarátmi jeho piesne, sledovali videoklip Thriller, obdivovali tanečné kreácie, ktoré predvádzal. Bol som dokonca v Prahe na Jacksonovom koncerte v rámci turné History. Ale nikdy som si steny neoblepoval jeho plagátmi.

Daniel Lipšic, bývalý minister spravodlivosti:
Nespochybňujem, že Michael Jackson bol a pravdepodobne ešte aj je kultovým hudobníkom, ktorý ovplyvnil viaceré generácie spevákov a kapiel, ale ja osobne som nikdy nepatril k jeho fanúšikom. Registroval som jeho hity v rádiách, ale nevlastním žiaden jeho album a ani nesledujem jeho hudobnú kariéru.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. apríl 2024 12:18