StoryEditor

Pozrite sa, kde vám peniaze príliš nezarobia

04.07.2013, 00:04
Úročenie termínovaných vkladov naďalej padá. Banky znižujú sadzby.

Koľko dnes zarobí termínovaný vklad? Ak by sme dnes vložili na termínovaný vklad 6 500 eur, za rok by sme zarobili pri najvyššej úrokovej sadzbe 2,35% p.a. necelých 200 eur. Sú však na trhu aj banky, ktoré neponúknu úrokovú sadzbu ani jedno percento, takže na rovnakom vklade zarobíme menej ako 70 eur.

Úročenie vkladov v bankách naďalej padá. Počas letných mesiacov úročenie vkladov doteraz znižovali Slovenská sporiteľňa, VÚB Banka, OTP Banka, Sberbank a BSK Bank. Na vklady siahla aj J&T Banka, ktorá dlhodobo viedla rebríčky úročenia vkladov nad 10 000 eur. Tá znížila úrokové sadzby pomerne výrazne, o 0,5% až 0,6%. Udržiava sa tak síce ešte na prvých priečkach rebríčkov termínovaných vkladov, pri niektorých viazanostiach sa na ňu však už dotiahli BKS Bank, prípadne Privatbanka.

Vybrané banky ponúkajú aj kombinované produkty, pri ktorých je potrebné okrem termínovaného vkladu vložiť peniaze aj do podielových fondov. Vtedy je na termínovanom vklade možné získať mierne výhodnejšiu úrokovú sadzbu. Kombinované produkty ponúkajú ČSOB, Slovenská sporiteľňa a VÚB.

Porovnanie termínovaných vkladov podľa portálu FinancnaHitparada.sk

Aktualizácia dňa 3.7.2013

Maroš Ovčarik

finančný expert Finančná Hitparáda, ktorý porovnáva aj termínované vklady

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 01:58