StoryEditor

Najlacnejšia zimná dovolenka v exotike? Tieto miesta sú hitom

22.01.2015, 18:07
Vybrali sme pre vás pár tipov, kam sa práve teraz oplatí vyraziť do exotiky. Tieto krajiny sa vám vryjú do pamäti a sú aj cenovo zaujímavé.

V zime, na dovolenku, a k moru? Prečo nie, ceny exotických dovolenkových destinácií vášmu želaniu zrelaxovať v cudzine nahrávajú. Väčšina cestovateľov plánuje exotickú dovolenku na január a február. A robia dobre, hoci, treba si vedieť správne vybrať. Viac ako 70 percent Slovákov využíva možnosť ísť sa niekam zrekreovať aspoň raz do roka. Vybrali sme pre vás pár tipov, kde sa práve teraz oplatí najviac a možno ešte čo-to ušetríte.

Do exotiky? Aj za 500 eur

Zabudnite na Chorvátsko či Taliansko, a odskočte si na pár dní do tepla, do lacných exotických destinácií. Posledný z prieskumov cestovnej kancelárie Satur ukazuje, že na dovolenkový pobyt míňame v priemere zhruba 553 eur. Teda zhruba toľko, koľko je čistý mesačný príjem Slovákov za minulý rok. Inak tomu pravdepodobne nebude ani túto sezónu. Pokiaľ si pobyt rezervujete včas, táto suma sa častokrát vyšplhá až na 1600 eur. Priemerne najvyššiu sumu, a to 662 eur na cestujúceho, hradí veková kategória od 35 do 54 rokov, teda tí, ktorí si na dovolenku aktívne zarábajú, a vedia si to aj primerane užiť. Dovolenka v exotike je určená pre všetkých,  ktorí nechcú čakať na horúce leto na Slovensku, ale chcú sa za ním vybrať hneď.


1. tip Bali

Bali je najvyhľadávanejšie a najviac navštevované miesto v Indonézii. Nazývané tiež Ostrov bohov, kde nájdete najkrajšie chrámy, vynikajúcu kuchyňu, tropické ovocie a korenie, cibetkovú kávu, sopečné jazerá, termálne pramene, ryžové polia, i nádherné pláže v blízkosti indického oceánu. A vôkol všadeprítomní uctievaní bohovia i miestni duchovia a démoni.

Letenky: už od 715 eur s odletom z Prahy či Viedne

Napríklad: dvojlôžková izba, s odletom z Viedne, medzinárodná letenka, 10-krát ubytovanie v 4-hviezdičkovom hotely s raňajkami, doprava klimatizovaným autobusom a vstupmi do všetkých pamiatok, vrátane slovenského sprievodcu počas zájazdu vás vyjde od 998 eur.

2. tip Srí Lanka

 

Pokiaľ ide o oddychovú dovolenku na pláži, Srí Lanka je neporaziteľná. Táto perla Indického oceánu sa neodmysliteľne spája s ajurvédou, ktorej cieľom je zachovávanie duševnej a telesnej harmónie. Svojmu telu a duši môžete ulahodiť masážami a procedúrami pod dohľadom lekárov a terapeutov. Počasie na Srí Lanke sa pohybuje na škále od teplého po horúce, tradičné ročné obdobia tu nepoznajú. Vzhľadom k jeho veľkosti, sa dá celý ostrov veľmi ľahko preskúmať a môžete sa vybrať aj na mnohé lacné zájazdy.

Letenky: už od 495 eur s odletom z Bratislavy, Prahy či Viedne

Napríklad: dvojlôžková izba, s odletom z Bratislavy, medzinárodná letenka, 7-krát ubytovanie v 4-hviezdičkovom hotely s polopenziou, doprava klimatizovaným autobusom a vstupmi do všetkých pamiatok, vrátane slovenského sprievodcu počas zájazdu vás vyjde zhruba od 1000 eur.

3. tip Thajsko

 

Tento malý raj na Zemi je stále jednou z najlepších destinácii na Ďalekom Východe. Očaria vás neuveriteľné scenérie, piesočnaté pláže, teplá klíma a preslávený nočný život. V Thajsku si vyberie každý - priaznivci historických pamiatok, nedotknutej prírody aj vyznávači nočného života a zábavy. Navštívte jednu z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich metropol dnešného sveta – Bangkok, nazývaný mesto anjelov. Na uliciach sa stretnete s budhistickými mníchmi, večer môžete navštíviť niektorú z množstva reštaurácií, barov, nočných klubov, či salónov thajskej masáže.

Letenky: už od 495 eur s odletom z Bratislavy, Prahy či Viedne

Napríklad: dvojlôžková izba, s odletom z Viedne, medzinárodná letenka, 7-krát ubytovanie v 4-hviezdičkovom hotely s raňajkami, vstupy do všetkých pamiatok, vrátane slovenského sprievodcu počas zájazdu vás vyjde vo februári zhruba 700 eur.

4. tip Boracay

 

Boracay – dovolenka ako z kalendára. Najobľúbenejšie filipínske letovisko, služby tunajších hotelov uspokoja aj toho najnáročnejšieho návštevníka. Avšak hlavnou atrakciou ostrova je neuveriteľne jemný a biely piesok, ktorý tvorí Bielu pláž. Tá samotná má dĺžku takmer 5 kilometrov. Na tejto pláži je sústredená väčšina rezortov, hotelov, barov a reštaurácií. Užijete si hebký koralový piesok, kokosové palmy a tyrkysovo priezračné more.

Letenky: už od 495 eur s odletom z Bratislavy, Prahy či Viedne

Napríklad: dvojlôžková izba v trojhviezdičkovom hoteli, s odletom z Viedne alebo z Prahy, medzinárodná letenka, 11-krát ubytovanie, raňajky,  vás vyjde vo februári zhruba 1500 eur.

 5. tip Kuba

 

Kuba je najväčším ostrovom v Karibiku. So svojimi 300 prírodnými plážami a príjemne teplou vodou (25-28°C) je skutočným rajom. Ponúka tyrkysovo modré more, tropické slnko, nekonečné biele pieskové pláže, pestrofarebný podvodný svet. Last minute dovolenka v Kube je vyhľadávaná najmä od januára do marca, kedy tam vrcholí  sezóna. Počas tohto obdobia ponúkajú dokonca nemecké a rakúske cestovné kancelárie priame letecké spojenia z letiska vo Viedni na pláže Varadera.

Letenky: už od 480 eur s odletom z Prahy či Viedne

Napríklad: dvojlôžková izba v trojhviezdičkovom hoteli, s odletom z Viedne, medzinárodná letenka, 13-krát ubytovanie, raňajky,  vás vyjde vo februári zhruba 1000 eur.

Zdroj: dovolenka.eu, satur.sk, invia.sk, dobrodruh.sk, letenky.eu

01 - Modified: 2007-02-22 13:54:00 - Feat.: 0 - Title: Kultúra by si mohla finančne prilepšiť nielen tento rok
01 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 02 - Modified: 2024-04-14 20:37:28 - Feat.: - Title: Slováci sa pustili do investícií smelšie. V tomto držíme peniaze 03 - Modified: 2024-04-08 07:47:30 - Feat.: - Title: Žena vyhrala v lotérii 1,3 milióna, okamžite sa rozviedla s manželom. Ten to zistil a daj ju na súd, pripravil ju o celú sumu 04 - Modified: 2024-04-05 08:00:00 - Feat.: - Title: Tento štát zistil, že má na účte 1,8 miliardy navyše. Nikto nevie, odkiaľ sa vzali ani čo s nimi robiť 05 - Modified: 2024-04-05 07:00:00 - Feat.: - Title: Prečo sme schopní stráviť nekonečné hodiny v obchodných centrách? Môže za to nenápadný trik, ktorý si si určite nevšimol
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. apríl 2024 15:01