StoryEditor

Banková aplikácia nahradí osobného bankára

29.07.2014, 00:00
Autor:
vanvan
Banková aplikácia sa stane vaším osobným bankárom, ktorého máte stále pri sebe a pomáha pri práci s rozpočtom a investíciami.

Aplikácia verzus internet banking

Aplikáciu banka v mobile si inštalujete do svojho mobilu a cez jej jednoduché prostredie zadávate všetky platobné príkazy a spravujete svoj účty. Je jednoduchšia než internet banking, do ktorého vstupujete cez internetový prehliadač z vášho PC, tabletu alebo mobilu. Bezpečnosť je takmer identická, i keď pri vstupe do banky cez aplikáciu zadávate menej údajov (zväčša len jedno heslo), keďže aplikácia je s vaším smartfónom spárená. Pri internet bankingu zadávate viac údajov. Pokiaľ je to možné, v oboch prípadoch sa vyhnite pripojeniu cez Wi-Fi, ktoré môže byť rizikovejšie.

Bezkontaktná platba nefunguje

Bankové aplikácie slúžia na správu účtu a zadávanie platobných príkazov, platobnú kartu nenahrádzajú. Na platenie potrebujete mať iné aplikácie a technológie.

Účet vám nevybielia

Používanie aplikácie je bezpečné. Ak vám aj ukradnú mobil, zlodej by musel poznať vaše prístupové údaje k aplikácii. Bez nich sa k vášmu účtu nedostane. Okrem toho aplikácia nie je nonstop spojená s bankou. Niektoré zostávajú pripojené len pár minút, iné sa odpoja hneď, ako z nich odídete.

Len v smartfóne

Aplikácia banka v mobile sa môže použiť na akomkoľvek smartfóne, kde sa dá inštalovať. Záleží však na vašej banke, pre aký mobilný operačný systém aplikáciu poskytuje.

Banka v mobile nie je univerzálna

Každá banka má vlastnú aplikáciu, univerzálna pre viacero bánk nie je. Ak teda máte účty vo viacerých bankách, ku každej potrebujete samostatnú aplikáciu.

Internet banking má viac funkcií

Aplikácia banka v mobile je zatiaľ oveľa jednoduchšia a poskytuje podstatne menej funkcií ako internet banking.

Ušetríte na poplatkoch

Pristupovaním do banky cez mobilnú aplikáciu, ale aj internet banking, ušetríte na poplatkoch. Platby a služby, ktoré cez ne zrealizujete, sú výrazne lacnejšie ako v pobočke.


Čo dnes nájdete v prílohe Investor

- Nové trendy v mobilnom bankovníctve
- Ktoré banky vás pustia na účet cez mobil
- Bezpečnosť a ceny mobilných aplikácií

Špecializovanú prílohu nájdete v dnešných tlačených HN.
Alebo si môžete jednoducho objednať pdf vydanie cez SMS na váš mail TU.

01 - Modified: 2006-08-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Súčasné ceny ropy škodia svetovej ekonomike
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 13:28