StoryEditor

Neznášate svoju prácu? Pripravte si plán

14.01.2016, 23:00
Autor:
(duc)(duc)
Ste so svojím zamestnaním nespokojný? Pozrite sa na 10 spôsobov, ako si zabezpečiť lepšiu kariéru.

Zhodnoťte situáciu

Práca živí človeka. Viac ako tretinu dňa trávime tam, kde by sme najradšej neboli. Ak však svoje povolanie doslova neznášate, je čas na zmenu. V prvom rade sa zamerajte na tú prácu, ktorú by ste označili za „zamestnanie snov“. Vezmite si príklad od ľudí, ktorí svoje povolanie milujú. Inšpirujte sa víťazmi lotérií, ktorí pracujú naďalej, či dôchodcami, ktorých neskolil v pokračovaní ich celoživotného diela ani ich vek.

Ilustračná snímka: Flickr.com / Paul Townsend

Nájdite si svoju cestu

Ak viete, že ste na správnom mieste, avšak problémom je spoločnosť, pre ktorú pracujete, máte to o to jednoduchšie. Keď ste si však vedomý, že nenávidíte svoju prácu ako takú a šťastný vonkoncom nebudete ani v inej firme, je načase spýtať sa samého seba, čo naozaj chcete. Čo by ste urobili, ak by ste si mohli vybrať akékoľvek zamestnanie? Chceli by ste zarábať činnosťou, ktorú teraz označujete ako svoje hoby?

 

10 spôsobov, ako si naplánovať pracovnú budúcnosť

1. Rozhoďte siete - napríklad na LinkedIn či Plaxo. Požiadajte svojich súčasných i bývalých zamestnávateľov o odporúčania.

Ilustračná snímka: Flickr.com / Nan Palmero

2. Zvážte registráciu webovej stránky s vašim menom. Vytvorte si profesionálne znejúcu e-mailovú adresu, ktorá bude ľudí motivovať na návštevu vašej webovej adresy.

3. Rozšírte svoje vedomosti. Chýba vám kvalifikácia? Existuje nejaké vzdelanie, ktoré ešte môžete dosiahnuť? Porozmýšľajte nad tým.

4. Začnite rozmýšľať o tom, kým sa chcete stať. Vnútorné presvedčenie je pre uskutočnenie svojho sna veľmi dôležité.

5. Nájdite spôsob, ako zarábať aj mimo svojho súčasného zamestnania. S ďalším príjmom sa budete cítiť voľnejší.

Ilustračná snímka: Flickr.com / Emilian Robert Vicol

6. „Táto práca je dočasná“ – toto heslo si niekde nalepte. Uistite sa, že bude tam, kde ho uvidíte zakaždým, keď na vás príde ťažšia chvíľka.

7. Využite čas mimo práce naplno. Zapisujte si vaše myšlienky. Stanovte si pravidlo, podľa ktorého sa budete denne x času venovať splneniu svojho sna.

8. Súčasné zamestnanie berte ako platený tréning. Aj v mizernej práci máte množstvo možností, ako zlepšiť svoje zručnosti.

Ilustračná snímka: Flickr.com / Erinsybil

9. Udržiavajte si v terajšej práci stálu výkonnosť. Majte na pamäti, že táto práca je dočasná, takže nie je dôvod sa pretrhnúť.

10. Užívajte si život mimo práce. Ak máte aktívny spoločenský život mimo kancelárie, oveľa ľahšie budete zvládať prípadný stres.

Zdroj: lifehack.org


 

01 - Modified: 2008-01-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Železnice sa zbavili viacročných starých dlhov
01 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 02 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome 03 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami 04 - Modified: 2024-03-22 13:30:00 - Feat.: - Title: Teraz môžeš aj ty pracovať pre Williama a Kate. Kráľovská rodina hľadá zamestnanca, plat je však pomerne nízky 05 - Modified: 2024-03-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Za akých okolností môže pracovať predčasný dôchodca a aké zmeny pripravuje vláda?
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 16:28