StoryEditor

Tu je návod, ako vysvetlíte rodičom, čím sa živíte

14.09.2013, 16:00
Sociálne médiá a neustále sa rozvíjajúce technológie zmenili za 10 rokov pracovné prostredie na nepoznanie.

Vznikli nové pracovné oblasti, ale aj pozície, ktoré starším ročníkom nič nehovoria.

Potvrdzuje to štúdia, ktorú vypracovala sociálna sieť LinkedIn. V rámci prieskumu oslovila 16 tisíc dospelých a priniesla šokujúce zistenia. Podľa prieskumu každý tretí rodič nerozumie povolaniu, ktorým si zarába na život jeho dieťa. Až dve tretiny opýtaných rodičov uviedlo, že by sa o týchto zamestnaniach chceli dozvedieť viac. Polovica z nich je totiž presvedčená, že by tak vedela lepšie podporiť svoje dieťa. 

Pozrite sa, ktoré zamestnania sú najviac nepochopené

Povolanie % rodičov nerozumie Ako zamestnanie vysvetliť mame
Investment Banker - investičný bankér 43 Spájaš ľudí, ktorí majú peniaze s tými, ktorým chýbajú. Pomáhaš firmám vydávať akcie, dlhopisy a skupovať iné spoločnosti.
Sports Team Manager - manažér športový športového tímu 43 Dohliadaš na manažovaním trénerov a športovcov, na tréningy a robíš kľúčové rozhodnutia počas zápasov.
Public Relations Manager - PR manažér 50 Snažíš sa, aby tvoji klienti vyzerali dobre na verejnosti a to tak, že im dohaduješ rozhovory a sprostredkúvaš o nich informácie médiám.
Radio Producer -  roducent v rádiu 51 Dohliadaš na reláciu v rádiu, alebo na časť relácie, vyberáš hudbu, dohaduješ hostí, prepájaš vlajúcich.
Sociologist - sociológ 52 Skúmaš a zisťuješ správanie sa a očakávania ľudí pomocou dotazníkov, analýz a prieskumov. 
Sub Editor - druhý editor 59 Zabezpečíš, aby bol každý príbeh, ktorý ide do tlače alebo na web bol čitateľný a bez chýb. Vymýšľaš titulky a hľadáš fotky.
Social Media Manager - manažér sociálnych médií 61 Využívaš sociálne médiá ako Facebook a Twitter, cez ktoré sa prihováraš verejnosti v mene svojej spoločnosti.
Data Scientist - výskumník údajov 62 Analyzuješ informácie zhromaždené z firmy a podnikania a identifikuješ vzory, ktoré pomáhajú šéfom robiť rozhodnutia.
Actuary - Aktuár (poistný matematik) 72 Pomocou štatistík vyhodnocuješ riziká správania sa v minulosti,na základe toho naceňuješ náklady na poistenie.
User Interface Designer  - dizajnér užívateľského rozhrania 74 Pomáhaš navrhnúť časti webovej stránky alebo softvérových aplikácii, s ktorými ľudia pracujú. Ako napríklad, keď klikneš na toto okno na stránke, keď si chceš niečo kúpiť v elektronickom obchode.

Zdroj: BusinessInsider.com




menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 15:38