StoryEditor

Neprespite úspech. Tu je návod od známych mladých Slovákov

09.11.2013, 14:00
Autor:
vanvan
O koľkej vstávajú šéfovia firiem ako Sygic, Martinus, Sashe či Pantheon Technologies?

Juraj Balogh
generálny riaditeľ CreditCall

Približne o šiestej. Môj takmer trojročný syn je mojim spoľahlivým biologickým budíkom. Ráno prídem do kancelárie a napíšem si, čo nevyhnutne musím počas dňa vybaviť a aký čas na to potrebujem. Následne sa to snažím stihnúť v termíne. Nie vždy je to možné, ale pomáha mi to aj pri komunikácii so zamestnancami. V minulosti sa mi častokrát stávalo, že som riešil mnohé pracovné situácie za kolegov a nestíhal som riešiť tie svoje. Dnes im vysvetlím, že buď si poradia sami alebo musia počkať, kým nedokončím to, čo mám naplánované.

Tomáš Jančo
zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Pantheon Technologies

Môj deň sa začína medzi ôsmou a deviatou ráno. Úprimne, po vypnutí budíka najprv skontrolujem maily, či nenastala nejaká krízová situácia. Potom nasleduje denná rutina. Do práce prichádzam o desiatej. Cieľom je vynechať rannú premávku, nemíňať čas zbytočne v aute a prísť do práce v čase, ktorý máme v rámci interných firemných pravidiel nastavený. Nemôžem očakávať od zamestnancov jeho dodržiavanie, pokiaľ ho sám nerešpektujem. Nemá pre mňa zmysel začínať skôr, pretože väčšina našich zákazníkov pôsobí v zahraničí a významnú úlohu tu zohráva časový posun. Prevažná čast prace sa udeje v poobedných, večerných alebo nočných hodinách. Jednou z mojich priorít je zároveň byť čo najdlhší časový úsek online. Bežne sa stáva, že sa zákazníci ozvú, keď už spím, teda medzi jednou a štvrtou ráno, keď je u nich bežný pracovný deň. Hovoríme tomu aj „follow the sun“. Vtedy sa musí spánok odložiť.

Peter Komorník
CEO spoločnosti sli.do

Väčšinou pred šiestou. Trikrát týždenne si idem ráno zabehať alebo využijem relatívny pokoj na upratanie si v emailoch a prípravou na nadchádzajúci deň.

Petra Marko
tanečná producentka a zakladateľka spoločnosti ExtravaDansa

Cez pracovný týždeň vstávam o siedmej, pretože o ôsmej ráno ku nám príde moja angličtinárka. Pripravujem sa na vytúžené štúdium na Harvarde, takže maximalizujem understanding skills. Hodinu potrebujem na to, aby som sa v kľude naraňajkovala, keďže raňajkujem ako drevorubač :).

Michal Matys
partner agentúry na preklady a tlmočenie Translata

Vstávam pred siedmou, aby som bol o ôsmej v práci. Za hodinu, kým prídu kolegovia do kancelárie si stihnem pripraviť deň, vypiť kávu a vybaviť nejaký small talk s kolegami. Mám rad, keď ráno nemám zhon. To sa mi už väčšinu dňa nepodari. :)

Michal Meško
CEO internetového kníhkupectva Martinus.sk

Pomerne nepravidelne, ale väčšinou medzi ôsmou a 8:30. Snažím sa spať pravidelne aspoň sedem a pol až osem hodín. Ak sa mi to pár dní po sebe nepodarí, pomerne výrazne to cítim :)

Alexandra Šmidáková
majiteľka internetového portálu SAShE.sk

Ja vstávam podľa toho, kedy sa zobudí môj trojmesačný syn. Niekedy o piatej, niekedy o šiestej a keď sa zadarí tak o siedmej ;)

Michal Štencl
generálny riaditeľ firmy Sygic

Podľa toho kedy idem spať. Keď nespím celú noc, tak vstávanie neriešim. To je tak päťkrát do mesiaca. Keď spim v noci, tak vstávam okolo ôsmej, ale to kvôli deťom. Môj režim by inak bol ideálny ísť späť o štvrtej ráno a o desiatej ráno vstávať.

Lenka Zelingrová
managing director Koučink Centrum

Vstávam 5:30 a o 6:30 som v kancelárii. Dochádzam totiž do práce 60 kilometrov. Prichádzam prvá, odchádzam posledná. Doma som až okolo deviatej večer. Rozvrhnutie aktivít si plánujem vždy dlho dopredu. Osvedčilo sa mi heslo nič nesmie ostať „ležať“ - snažím sa vybaviť všetko čo najskôr. Čo u mňa funguje a nabije ma energiou je spánok, možnosť venovať sa projektom a činnostiam, ktoré ma napĺňajú a bavia.

01 - Modified: 2005-09-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Krátko
01 - Modified: 2019-11-08 12:17:25 - Feat.: - Title: Sygic pridáva do svojej navigácie skvelý doplnok. Môže zlepšiť plynulosť dopravy 02 - Modified: 2019-08-25 22:45:26 - Feat.: - Title: Slovenská aplikácia naviguje svet 03 - Modified: 2019-08-25 22:45:51 - Feat.: - Title: Našimi offline mapami sa riadia aj tisíce vozidiel Amazonu 04 - Modified: 2018-12-31 14:49:05 - Feat.: - Title: Sygic bude mať nového šéfa globálnej komunikácie značky 05 - Modified: 2016-09-28 14:52:36 - Feat.: - Title: Nechceli ani založiť firmu. Dnes slovenský systém používajú státisíce ľudí z celého sveta
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 10:54