StoryEditor

Máte už dosť vašej práce? Toto sú najlepšie miesta, kde si oddýchnete

20.01.2016, 23:00
Autor:
bopbop
Svet je veľký, píšu noviny NY Times. Ich redaktori vybrali TOP miesta, kam by ste sa mali ísť tento rok pozrieť. A oddýchnuť si od práce.

Ak si chcete oddýchnuť, mali by ste si vybrať tie najzaujímavejšie miesta, ktoré vám ponúknu dostatok zážitkov, možností relaxu ale aj skvelej kuchyne a prvotriednych nápojov. Tu sú tipy.
 


Snímka: Flickr.com/Esparta Palma

Mexico City
Je číslo jedna v rebríčku New York Times. Pred nedávnom sa tam zastavil aj Pápež František. Hlavné mesto Mexika sa zaplnilo pútnikmi, ktorý chceli vidieť hľavu kresťanskej cirkvi. Avšak toto mesto býva pútnikmi zaplnené aj v iných časoch. Avšak títo pútnici nevyhľadávajú vieru ale najlepšiu kuchyňu na svete, múzeá a dizajn, ktorý príde do módy v Európe až o nejaký čas.

Veľa ľudí si vybaví pri slove Mexiko rôzne zločinecké organizácie, kriminalitu a zločin, avšak od rušných 90. rokov sa všetko upokojilo (tak ako u nás). Preto z návštevy Mexico City by ste nemali mať husiu kožu.


Snímka: Flickr.com/Erik Söderström

Bordeaux
Historický región vína chytil v poslednom období druhý dych. Návšteva Francúzska by preto nemala skončiť pod "ajfelovkou" v Paríži. O významnosti a jedinečnosti tohoto mesta hovorí aj fakt, že je druhým najnavštevovanejším práve po spomínanom Paríži. Okrem historických budov, ktoré sú všetky v Unesco vás poteší aj kuchyňa. V posledných rokoch tu bol doslova boom kvalitných reštaurácií. Jednej sa dokonca chopil aj z televízie známy kuchár Gordon Ramsay.


Snímka: Flickr.com/Berlt Watkin

Malta
V porovnaní s ostatnými "stredozemnými metropolami" ide o lacnú destináciu. Tá ponúka nie len prívetivú klímu, historické budovy ale aj skvelé pláže. Tento rok oslavuje mesto Valleta 450. výročie založenia, nachádza sa v ňom otvorená budova opery ale aj budova parlamentu. Ak vás lákajú filmové celebrity, tak môžete ísť po stopách Brada Pitta a Angelie Jolie, ktorí tu pred nedávnom natáčali svoj posledný film By the Sea, teda Pri mori.


Snímka: Flickr.com/Roman Boed

Brno
Mesto, ktoré je vzdialené od Bratislavy necelú hodinu a pol jazdy autom sa ocitlo v rebríčku New York Times na 27. mieste. Áno, je mnoho výborných a zaujímavých destinácii, do ktorých si môžete ísť oddýchnuť. Ale iba Brno zvládnete cez víkend, je v bezprodtrednej blízkosti, neexistuje tu jazyková bariéra a aj ceny vo vysoko kvalitných a zaujímavých reštauráciách sú najbližšie k tým našim.

Brno preslávila najviac minimalistická architektúra. No za posledné roky hlavné mesto Moravy ožilo najmä kuchyňou a pivom. Redaktori New York Times odporúčajú navštíviť najmä Bar, který neexistuje, Super Panda Circus alebo Lucky bastard Beerhouse.

01 - Modified: 2008-01-10 12:34:00 - Feat.: 0 - Title: Pred cestou do Brazílie sa treba zaočkovať proti žltej zimnici
01 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 02 - Modified: 2024-04-07 05:39:21 - Feat.: - Title: Svetové médiá o našich voľbách: Víťazstvo proruského populistu nad prozápadným kandidátom 03 - Modified: 2024-04-01 07:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Tobogán na brnenský spôsob. Hazardér sa spustil kanálom v stoke, mohol sa utopiť aj otráviť, varujú vodárne 04 - Modified: 2024-03-12 15:30:09 - Feat.: - Title: Česko je míľovými krokmi pred nami. Brno má prvú gynekológiu pre transrodové osoby, žiadostí o zmenu pohlavia je čoraz viac 05 - Modified: 2024-02-16 09:00:15 - Feat.: - Title: Banská Štiavnica v New York Times. Známe americké noviny ospevujú obľúbenú atrakciu: Absolútna šupa, reaguje zakladateľ
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 01:44