StoryEditor

Pozrite sa, ktoré vysoké školy dávajú druhú šancu

22.07.2014, 10:00
Viaceré vysoké školy vyhlásili druhé kolo prijímacieho konania. Na niektoré sa dostanete aj bez prijímacích skúšok.

Záujemcovia o štúdium na vysokej škole, ktorých neprijali na ich vysnívanú univerzitu, môžu skúsiť stále šťastie inde. Viaceré vysoké školy totiž vyhlásili druhé kolo prijímacieho konania, a tak je stále možnosť poslať prihlášku na niektoré fakulty. Informácie poskytujú jednotlivé vysoké školy na svojich internetových stránkach.

Technika v Bratislave je otvorená

Možnosť prihlásiť sa ponúka napríklad viacero fakúlt Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave. Prihlášky do druhého kola prijímacieho konania môžu záujemcovia o štúdium na Fakulte elektrotechniky a informatiky posielať do konca tohto týždňa, teda do piatka 25. júla.

„Prihlásiť sa možno na všetky bakalárske aj inžinierske študijné programy na fakulte,“ hovorí Andrea Hajdúchová z STU. Do rovnakého termínu prijíma prihlášky aj Ústav manažmentu STU. Prihlášku si možno poslať aj na Fakultu chemickej a potravinárskej technológie STU. Táto možnosť je však otvorená len pre dva bakalárske študijné programy, a to automatizácia, informatizácia a manažment v chémii a potravinárstve, a tiež chémia, medicínska chémia a chemické materiály. Hlásiť sa tu treba do 11. augusta.

O štúdium na Strojníckej fakulte STU sa možno uchádzať do 15. augusta. Rovnaký termín treba dodržať, ak máte záujem o štúdium na Stavebnej fakulte a na Materiálovotechnologickej fakulte STU so sídlom v Trnave.

Treba absolvovať prijímačky

Stále existuje možnosť prihlásiť sa aj na Fakultu verejnej správy na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach. Otvorené je prijímacie konanie pre bakalársky študijný program Európska verejná správa a Verejná správa, prihlášky treba posielať do 8. augusta.

Hlásiť sa možno do konca júla aj na Filozofickú fakultu UPJŠ, a to na sociálnu prácu, masmediálne štúdiá a britské a americké štúdia v externej forme a na odbory rodové štúdia a kultúra a filozofia v dennej forme. Pre všetky tieto odbory fakulta organizuje prijímacie skúšky. Bez nich sa dá dostať na programy Aplikovaná etika a Politológia v externej forme. Záujemcovia sa môžu do konca júla prihlásiť aj na študijný program Šport a rekreácia na Ústave telesnej výchovy a športu UPJŠ.

Bez ubytovania

Dodatočne môžu podať prihlášku aj uchádzači o štúdium na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave. „Táto možnosť je otvorená do 31. augusta pre študentov, ktorí nemajú záujem o ubytovanie,“ povedala Andrea Földváryová z univerzity. Záujemcovia však musia splniť prísne kritériá zverejnené na stránke fakulty.

01 - Modified: 2006-08-13 10:16:39 - Feat.: 0 - Title: Fond infrastruktury potřebuje na stavby přes 59 miliard korun
01 - Modified: 2024-04-16 12:36:26 - Feat.: - Title: STU boduje na plnej čiare. Jej fakulta je pre stredoškolákov opäť jednou z najžiadanejších na Slovensku 02 - Modified: 2024-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Si študent? Môžeš získať niekoľkotisícové štipendium na štúdium kdekoľvek na svete. Poznáme presné sumy 03 - Modified: 2024-03-07 07:00:00 - Feat.: - Title: Kanadský študent namiesto platenia nájmu do školy pravidelne lieta. Ušetrí tak obrovské množstvo peňazí 04 - Modified: 2024-03-04 09:34:00 - Feat.: - Title: Ženy v IT? Sme na tom lepšie než Česi, ale za zvyškom Európy stále zaostávame, tvrdí pre HN šéfka Aj Ty v IT 05 - Modified: 2024-01-12 12:32:18 - Feat.: - Title: Koľko stojí štúdium na vysokej v Európe a v ktorá krajina najviac podporuje študentov? Takto sme na tom v porovnaní s ostatnými krajinami
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
22. apríl 2024 23:56