StoryEditor

Buďte v novom roku lepší v práci. Vďaka týmto tipom

31.12.2014, 23:00
Autor:
zubzub
Nesnažte sa urobiť čo najviac práce za čo najkratší čas, no robte veci tak, aby ste ušetrili čo najviac času. Zvýšte svoju produktivitu v novom roku.

Maximalizácia produktivity je téma, o ktorej sa často diskutuje, ale málokedy sa naozaj podarí dosiahnuť. No aj tak sa množstvo ľudí snaží stráviť svoj čas efektívnejšie, a to napríklad čítaním kníh či testovaním rôznych nových pracovných nástrojov. No väčšinou sa na to cítia prikrátki a tak ich zoznam toho, čo majú urobiť, neúmerne narastá.

Nový rok je však „šanca“ začať odznova. Pozrite si jednoduché tipy, ako zvýšiť svoju produktivitu v nadchádzajúcom roku.

1. Plánujte si každý deň.
Ak to skúsite, tak veľmi rýchlo zistíte, že napísanie denného plánu vám večer predtým zaberie možno 10 minút, ale počas dňa vám ušetrí množstvo času. Zároveň sa vyhnete chaosu.

2. Rokovania či porady skráťte najviac na 15 minút.
V úspešných firmách je bežné, že schôdzky by nemali trvať dlhšie ako 15 minút. Nemusíte sa báť, že by to ubralo na kvalite stretnutia či porady.

3. Zamerajte sa na vaše slabé stránky.
Hoci budovanie vaších silných stránok znie logicky, keďže práve tie vás v biznise pravdepodobne dostali tam kde sa teraz nachádzate, no práve oblasti, v ktorých zrovna nevynikáte, sú tie, kde sa môžete najviac zlepšiť.

4. Investujte do lepšej technológie.
Mnoho ľudí je zástancom toho, že ak niečo stále funguje a sú na túto techniku zvyknutí, nebudú márniť čas tým, že budú vyberať niečo nové. No niekedy je lepšie poobzerať sa po novšej technológii, ktorá môže výrazne zvýšiť vašu produktivitu.

5. Cestujte. Veľa.
Nie je nič zlé na tom, ak máte túžbu navštíviť Prahu, Londýn či New York. Je totiž efektívne stráviť pár dní v roku v mestách, kde sídlia vaši obchodní partneri, kde sa s nimi môžete stretnúť ale zároveň si aj oddýchnuť.

6. Oddychujte.
Často sa totiž cestou do práce pripojíte na web a skontrolujete svoje pracovné maily, a tak reálne začnete pracovať ešte skôr, než ste skutočne dorazili do práce. Skúste nechať svoje telo vydýchnuť a využite cestovanie z práce či do práce na oddych.

7. Vylepšite svoj pracovný priestor.
Znie to ako drobnosť, ale napríklad to, že si zabezpečíte dvojitý monitor, môže výrazne zvýšiť vašu produktivitu. Nebudete sa viac musieť skláňať nad malým displejom, čím si iba ničíte oči. Navyše si takto môžete zobraziť prehľadnejšie viac informácií. Môžete teda naplno využiť svoj pracovný deň a nemusíte strácať čas prehrabávaním sa vo vašich dokumentoch či oknách.

8. Na chvíľu prestaňte pracovať a reflektujte.
Reflexia vám umožní byť vďační za to, čo máte, a vziať do úvahy nové ciele a pracovať na nich. Po takýchto prestávkach si dajte „šprint“ za svojím cieľom.

9. Prestaňte robiť veľa vecí naraz.
Často si nahovárame, že vďaka multitaskingu sme viac produktívni. No je veľmi ťažké robiť niekoľko veci v rovnakom čase a naozaj dobre. Sústreďte sa preto radšej na jednu vec, až kým ju nedokončíte a potom sa pustite do ďalšej.

10. Odstráňte zbytočnosti.
Identifikujte veci vo vašom živote, ktoré by ste mohli odstrániť alebo zmeniť. Získate tak čas, ktorý môžete investovať do tých dôležitejších v živote aj v práci.

11. Trávte menej času na mailoch.
Dajte si záväzok, že budete kontrolovať svoj mail menej často, a že budete odpovedať iba na dôležité e-maily. Uvidíte, aký úžasný výsledok to prinesie.

12. Odpojte sa a relaxujte.
Silný vietor nevydrží celé dopoludnie a silný dážď zas celý deň. To znamená, že ak chcete, aby ste boli produktívni v práci, je dôležité sa občas odpojiť a vziať si čas na „dobitie bateriek“. Začnite tým, že si denne vyhradíte 15 minút iba pre seba, bez počítača a telefónu.

Zdroj: inc.com Foto:techwhack.com

01 - Modified: 2007-02-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: AKCIE
01 - Modified: 2024-04-23 13:00:00 - Feat.: - Title: Sľúbili im prácu v Rusku. Bez ich zvolenia však skončili na ukrajinskom fronte 02 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 03 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome 04 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami 05 - Modified: 2024-03-22 13:30:00 - Feat.: - Title: Teraz môžeš aj ty pracovať pre Williama a Kate. Kráľovská rodina hľadá zamestnanca, plat je však pomerne nízky
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
23. apríl 2024 16:13