StoryEditor

Pár trikov, ako vyzerať na porade múdrejšie

22.07.2014, 17:00
Autor:
vanvan
Nebavia vás zdĺhavé porady, no napriek tomu sa ich musíte účastniť? Takto z nich vyťažíte maximum.

Vybavte si telefonát

Odísť z porady kvôli telefonátu sa môže na prvý pohľad zdať drzé. Ale. Ak odídete kvôli „dôležitému“ telefonátu, všetci si uvedomia, koľko práce máte a aký ste dôležitý.

Prehoďte percentá na zlomky

Ak niekto povie napríklad „asi 25 % všetkých používateľov“, rýchlo poznamenajte „takže asi každý štvrtý“ a poznačte si to. Určite všetci ocenia vaše matematické schopnosti.

Stále pritakávajte

Vždy si na poradu zoberte poznámkový blok a robte si poznámky. Stačí jedno slovo z každej vety, ktorú začujete. Dôležité však je pri tom pritakávať. A keď sa vás niekto opýta, či robíte zápis z porady, povedzte, že to sú len vaše vlastné poznámky a že niekto by mal naozaj robiť zápis z porady.

Vráťte prezentáciu o krok späť

„Prepáčte, mohli by ste vrátiť prezentáciu späť?“ Je úplne jedno, kedy počas prezentácie o to prezentujúceho požiadate, ale okamžite to spôsobí rozruch. Všetci si totiž budú myslieť, že niečo v prezentácii prehliadli. A to nemusíte ani na nič konkrétne poukázať, stačí, že poviete: „Nie som si úplne istý, čo tie čísla znamenajú.“

Pýtajte sa, či to zaberie

Na porade je dôležité pýtať sa, či navrhované kroky a riešenia – a je jedno aké – dokážu vyriešiť váš problém.

Prechádzajte sa po miestnosti

Chce to síce veľa guráže, ale keď to urobíte, budete v očiach druhých vyzerať múdrejšie. Čo? Vstať počas porady, prejsť sa po miestnosti, oprieť sa o stenu, urobiť hlboký nádych... To spôsobí, že kolegovia sa budú triasť strachom z toho, o čom asi tak rozmýšľate.

Zdroj: businessinsider.com

01 - Modified: 2006-08-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Strieľal na policajtov, skončil vo väzbe
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 22:20