StoryEditor

Tri zdravé návyky, ktoré riadia úspech

12.10.2013, 17:00
Autor:
redred
Chcete žiť zdravo, no zároveň chcete mať úspešnú kariéru. Zdravá výživa ale zlepšuje aj pracovný výkon.

Podnikatelia nemajú niekedy čas ani na jedno jedlo za deň. A to prináša rôzne problémy, ktoré sa premietnu do práce každého jedného človeka. Raňajky preskočia a idú hneď na čítanie ranných e-mailov alebo po skončení náročného pracovného dňa sa prejedia jedlom, ktoré nezjedli za celý deň.

Ako hovorí odborníčka na zdravú výživu, Barbara Mendez, ktorá pracuje s mnoha podnikateľmi, zistila, že tí podnikatelia, ktorí jedia pravidelne spravia viacej práce. Najedený človek, je sústredený na prácu a vydrží aj napätie, ktoré je vyvíjané na neho, čo je dôležité ak vediete vlastnú firmu. Tu sú tipy, ktoré odporúča Mendezová:

Nevynechávajte raňajky
Väčšina podnikateľov vynecháva raňajky alebo radšej si dá kávu, šišku alebo bagetu cestou do práce. Ak vynecháte raňajky, môžete začať strácať pozornosť a energiu do troch hodín. Ak budete jesť šišku, bagetu alebo iné sacharidy na raňajky, je pravdepodobné, že do obeda už nebudete mať príliš veľa energie a práca sa pre vás stane náročnejšou.

Aké sú ideálne raňajky pre dlhotrvajúcu energiu a koncentráciu? Zelenina, omeleta s paradajkami. Prečo? Proteín poskytuje Vášmu telu udržateľný zdroj energie, a bude vám rozdelená po celý deň. Vzhľadom k tomu, nemusíte vylučovať inzulín po príjme bielkovín, môžete sa sústrediť na dlhšiu dobu, päť až šesť hodín a podľa zistení mali podnikatelia menej chuť na sladké.

Ďalšou dobrou možnosťou sú ovsené vločky s nádychom mandlí, škorice, vlašské orechy, a alebo ľanové semienko. Môžete tiež skúsiť koktail vyrobený z čučoriedok, ľanového oleja a mandľového masla . Mendezová odporúča používať aj mandľové mlieko miesto jogurtu, ktorý pridáva laktózu a kalórií.

Pravidelne stravovanie udrží energiu
Desiata, obed, olovrant to všetko vám pomôže udržať hladinu energie až do konca dňa. To tiež znižuje aj prejedanie na večeru, čo môžu narušiť spánok. Mendezová odporúča pár kúskov na plátky nakrájaných jabĺk. Ďalšou dobrou možnosťou je aj pre nás menej známy hummus alebo mrkva, z ktorej si môžete spraviť aj malý kokteil.

Doprajte si dobrý nočný odpočinok
Prejedanie pri večeri alebo neskoré návštevy chladničky často vedie k zlému spánku, pretože vaše telo sa usilovne snaží stráviť potravu. Namiesto toho, ľahké jedlo a prestať jesť tri hodiny pred spaním.  Mendezová tým naznačuje, aby ste sa pripravili pred spánkom, napríklad zapísali si tri najlepšie veci vo vašom dni - a tri veci, ktoré chcete spraviť zajtra – navodiť si pocit pokoja pred spaním.
Zdroj: Inc.com 

01 - Modified: 2005-07-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V Nemecku prestane štát ručiť za vklady v krajinských bankách a sporiteľniach
01 - Modified: 2024-04-05 09:36:59 - Feat.: - Title: Prečo ceny jedla skokovo stúpli? Zdraženie potravín má aj znaky špekulatívnej bubliny 02 - Modified: 2024-03-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Bratislavské pekárne, ktoré sa oplatí navštíviť: Tu si dáš sladké pečivo, rímsku pizzu, dobrú kávu aj bagety ako z Paríža 03 - Modified: 2024-03-24 10:00:00 - Feat.: - Title: Trojročné dievča trpí zriedkavou poruchou: Má nutkanie jesť divné predmety. Pochutí si na omietke aj črepinách skla 04 - Modified: 2024-03-09 09:00:00 - Feat.: - Title: Influencerka chcela brunch zadarmo, dostal sa jej však len výsmech. Reakcia populárnej reštaurácie sa stala virálnou 05 - Modified: 2024-03-04 14:30:00 - Feat.: - Title: Paušálne verzus skutočné výdavky. Čo sa kedy a komu viac oplatí?
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 03:16